Raigarde muitininkai sulaikė autobusą su įmantria kontrabandos slaptaviete kuro bake

0
113

Rugsėjo 29 d. vakarą Lietuvos muitinės pareigūnai Raigardo kelio poste sulaikė Lenkijos piliečio vairuotą autobusą, kurio degalų bake aptiko įmantrią slėptuvę su cigarečių kontrabanda. Slaptavietę išardyti pavyko tik padedant Druskininkų ugniagesiams – gelbėtojams, kuriems muitinės pareigūnai dėkoja už kolegišką pagalbą.

Rugsėjo 29 d., apie 18 val. vakaro, į Raigardo kelio postą iš Baltarusijos autobusu „EOS“ atvažiavęs Lenkijos pilietis (autobuso vairuotojas) deklaravo per Lietuvą ketinantis grįžti į Lenkiją. Tačiau muitinės pareigūnams patikrinus mašiną mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, kilo įtarimų, jog autobuso degalų bake gali būti įrengta slėptuvė. Šie įtarimai tik sustiprėjo, kai, iš kuro bako jau išleidus didesnę dalį ten buvusių degalų, pastebėta, jog gera dalis talpyklos tebėra užpildyta.

Į pagalbą buvo pakviesti Druskininkų ugniagesiai–gelbėtojai, kuriems teko nemažai pasidarbuoti ardant mašiną. Galiausiai paaiškėjo, kad autobuso kuro bake yra įrengta antroji metalinė talpykla, kurios viduje rastos cigaretės. Manoma, kad ji buvo atveriama specialiais raktais.

Iš viso aptikta 2000 pakelių cigarečių „Elegance Blue“ be banderolių. Rūkalų vertė – 7 460 eurų, tad autobuso vairuotojui tik vos ne vos pavyko išvengti baudžiamosios atsakomybės (ji prasideda nuo 7 500 eurų vertės kontrabandos).

Muitinės pareigūnai dėl cigarečių kontrabandos vairuotojui surašė administracinės teisės pažeidimo protokolą (jam gresia bauda nuo trijų iki šešių tūkstančių eurų), buvo sulaikyta tiek kontrabanda, tiek autobusas.

Tai nebe pirmas toks sulaikymas Raigardo kelio poste pastarosiomis savaitėmis. Neseniai muitininkams į rankas pakliuvo panašiu būdu kontrabandą gabenęs autobusas. Tačiau šios mašinos slaptavietė buvo dar sudėtingesnė ir valdoma distanciniu būdu – joje būta specialaus akumuliatoriumi maitinamo mechanizmo, kuris plieniniais lynais atverdavo slėptuvę.

Muitinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: