Svajūno Armono tapybos darbų paroda „Neištrūkstant iš Dzūkijos“

0
108

Spalio 12 dieną Dargužių amatų centre nuostabią savo tapybos darbų parodą pristatė iš Mažosios Lietuvos kilęs dailininkas Svajūnas Armonas.

S. Armonas savo kūryboje remiasi gamtos įspūdžiais, natūros studijomis ir kartu laisvai improvizuoja istorijos, pasaulinės dailės palikimo, mitologijos temomis. Jo paveiksluose svarbus naratyvas, siužetas, tačiau pirmiausia tapytojui aktualios specifinės tapybos kalbos problemos – spalvos kultūra, kompozicijos meistrystė, elegantiškas piešinys. S. Armonas kūrybingai pratęsia lietuviško ekspresionizmo tradiciją, kurios ištakos – prancūzų Ecole de Paris tapybos mokykla.

Ne šiaip sau paroda pavadinta „Neištrūkstant iš Dzūkijos“, nes jau kuris laikas šis tapytojas dirba ir savo darbus pristato Varėnos krašte (vasarą dalyvavo dailininkų plenere Naujuosiuose Valkininkuose, vėliau ten pat buvo eksponuojama jo darbų paroda, dabar paroda atkeliavo į Dargužių kaimą).

Niekas kitas nepristatys savo darbų geriau, kaip pats autorius. Lietingą trečiadienio vakarą į amatų centrą susirinkę meno gerbėjai – dargužiečiai, bei kaimo svečiai išvydo tapytojo Svajūno Armono parodą, turėjo puikią galimybę pabendrauti su parodos autoriumi, kitais Lietuvos dailininkų sąjungos nariais…

Ačiū Svajūnui Armonui už nuostabius darbus, ačiū visiems, kurie tą vakarą buvote kartu. O kitiems primename, kad paroda veiks iki lapkričio 7 d. Kviečiame apsilankyti.

Sigita Švedė

Dargužių amatų centro vadovė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: