Siuvinėtas kalėdinis sveikinimas

0
86

Norite naujų idėjų kalėdinėms dovanėlėms? O gal tiesiog smagu pajusti artėjančių švenčių nuotaiką? Kviečiam užsukti į Varėnos viešojoje bibliotekoje, 1-e aukšte veikiančią varėniškės Aldonos Šimkūnienės siuvinėtų atvirukų parodą.

Aldona Šimkūnienė keletą metų džiaugiasi nauju pomėgiu – siuvinėjimu. Ir ne tik jai pačiai tai smagus laisvalaikio praleidimas. Įdomūs siuvinėti paveikslėliai džiugina moters šeimą ir draugus. Visą gyvenimą norėjusi turėti menišką aplinką, puošti savo namus gražiais dirbiniais, Aldona pasinėrė į rankdarbių pasaulį.

Prie siuvinėjimo kryželiu prisidėjo ir neseniai internete atrasta reta rankdarbių technika, kurios pavadinimas skamba paslaptingai – simegrafija (siūlų menas). Simegrafija – siuvinėjimas siūlais ant popieriaus.

Žodis susideda iš dviejų žodžių „simetrija“ ir „grafika“. Manoma, kad simegrafijos menas atsirado Amerikoje. Pagrindinės šio meno taisyklės, kad rankdarbyje vyrautų harmonija – derėtų atskiros dalys bei jų spalvos. Standžiame popieriuje įbadomos nedidelės skylutės, per kurias su adata tiesiami siūlai ir tempiami spinduliai. Ir taip gimsta erdviniai, 3D formatą primenantys fantastiški vaizdai. Tokie vaizdai ne tik džiugina akį. Tai puiki dovanų idėja, būdas parodyti dėmesį kitam, geras terapinis užsiėmimas, prilygstantis meditacijai. Gražių ir džiugių švenčių !

Parengė Renata Česnulevičienė

Varėnos viešosios bibliotekos Skaitytojų aptarnavimo skyriaus bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: