Varėnos rajone pasieniečiams su cigaretėmis įkliuvo vietos gyventojas

0
1113

Varėnos rajone Aleksandro Barausko pasienio užkardos pareigūnai sulaikė vietinį gyventoją, automobiliu gabenusį 1 tūkst. 500 pakelių kontrabandinių cigarečių krovinį.

Antradienį Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko pasienio užkardos pareigūnai Varėnos rajono Drucminų kaimo ribose patikrinti sustabdė automobilį „Audi A4“ lietuviškais numeriais. Paaiškėjo, kad prie vairo sėdėjo gerai pasieniečiams žinomas 30-ties Varėnos rajono gyventojas. Vyras nekart buvo įkliuvęs gabenantis neteisėtus rūkalus. Šįkart jo vairuoto automobilio bagažinėje rastos skaidria polietileno plėvele aptrauktos kartoninės dėžės, o jose – 1 500 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Taip pat išaiškėjo, kad transporto priemonė neapdrausta privalomuoju valdytojų civilinės atsakomybės draudimu ir ją eksploatavo su vasarinėmis padangomis.

Dėl neteisėto akcizinių prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką A. Barausko užkardos pasieniečiai pradėjo administracinę teiseną. Varėnos rajono gyventojui, tokį pažeidimą padariusiam ne pirmą kartą, gresia bauda nuo 5 tūkst. 760 iki 6 tūkst. eurų. Jam administracine tvarka taip pat teks atsakyti ir už transporto priemonės dalyvavimo viešajame eisme reikalavimų pažeidimą.

Po apklausos vairuotoją pasieniečiai paleido. Jam įteiktas šaukimas atvykti į A. Barausko pasienio užkardą. Čia laikinai saugomas automobilis ir jame rastos baltarusiškos cigaretės.

Laura Jurgelevičiūtė

VSAT Varėnos pasienio rinktinės viešųjų ryšių specialistė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: