Tikras lytis nuo kontrabandininkų darytų pasieniečiai gerai skiria

0
66

Druskininkų pasieniečiai iš Nemuno ištraukė 1 000 pakelių baltarusiškų cigarečių krovinį. Jo siuntėjai iš gretimos šalies kontrabandinį krovinį bandė maskuoti it lytį, dėžes iš viršaus aplipdę sniegu ir ledu. Pačiam viršuje buvo pritvirtintas neišvengiamas „plausto“ atributas – GPS siųstuvas.

Trečiadienį vakare Nemunu einantį sienos su Baltarusija ruožą stebėję VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų pasienio užkardos pareigūnai upėje, Druskininkų savivaldybės Lipliūnų kaimo apylinkėse, pastebėjo tarp kitų lyčių plaukiantį įtartiną objektą. Iš pirmo žvilgsnio jis irgi buvo panašus į lytį.

Kurorto pasieniečiai skubiai tarnybine motorine valtimi prisiartino prie plaukiančio objekto ir atgabeno jį į krantą. Paaiškėjo, kad VSAT pareigūnams eilinį kartą pavyko perimti iš Baltarusijos Nemunu paleistą į polietileną suvyniotą rūkalų krovinį. Šis „plaustas“, imituojant ledo lytį, iš viršaus buvo užmaskuotas sniegu – taip pažeidėjai nuolat mėgina cigarečių krovinius padaryti panašius į srovės nešamas ledus. Ant „plausto“ pritvirtintas GPS siųstuvas kontrabandininkams turi padėti plukdomoms cigaretėms sekti ir patogioje vietoje iš upės išgriebti. Bet nespėjo ir šį kartą – budrūs pasieniečiai tikras lytis nuo pagamintų Baltarusijoje puikiai atskiria.

Šį sykį iš kaimyninės šalies plukdytas 1 000 pakelių cigarečių „Fest“ su Baltarusijos akcizo ženklais krovinys.

Cigaretės laikinai saugomas Druskininkų pasienio užkardoje. Įvykis tiriamas.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: