Alytaus aplinkosaugininkai nustatė medžiotoją, gyvūnus gaudžiusį spąstais

0
208

Aplinkos apsaugos departamento Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai per reidą Varėnos rajone nustatė asmenį, paspendusį dvejus galūninius spąstus. Vėliau paaiškėjo, kad jis selektyviaisiais spąstais neteisėtai sumedžiojo ir penkis bebrus bei mangutą. 

Tirdami aplinkybes Alytaus aplinkosaugininkai išsiaiškino, kad asmuo – ilgametis medžiotojas, bet bebrus ir mangutą sumedžiojo neturėdamas teisės medžioti tame medžioklės plotų vienete. Už neteisėtai sumedžiotus gyvūnus asmeniui reikės atlyginti 1595 eurų aplinkai padarytą žalą. Be to, tokio pobūdžio pažeidimas užtraukia 800–1800 eurų baudą. Už medžiojimą draudžiamais įrankiais – galūniniais spąstais – asmeniui gresia ir bauda nuo 600 iki 1700 eurų.

„Aplinkosaugininkai nuolat pabrėžia, kad galūniniai spąstai ir kilpos – itin žiaurus įrankis, nes į juos pakliuvę gyvūnai ilgai kankinasi. Todėl raginame visus, žinančius apie tokius atvejus, iš karto kreiptis į mus“, – pabrėžia Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnas Aringas Janulevičius.

Iš minėto asmens paimti visi spąstai, taip pat už šiuos administracinius nusižengimus privaloma skirti teisės medžioti atėmimą nuo trejų iki penkerių metų.

Alytaus gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai primena, kad nuolat tikrina medžiojančius asmenis, vykdo reidus ir tikrina gautą informaciją, susijusią su medžioklės pažeidimais.

Primename, kad apie aplinkos apsaugos pažeidimus galite pranešti telefonu 112.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: