Žygis Lietuvos valstybės atkūrimo dienai

0
33

Vasario 10-osios vakarą į Varėną suplūdo įvairaus amžiaus žygeiviai ir temstant leidosi į 21 kilometro naktinį žygį iki Dainavos apygardos partizano Kazimieraičio rinktinės Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Vytauto tėvūnijos vadavietės ir Nemuno būrio bunkerio

Valstybės atkūrimo dieną Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos jaunieji šauliai paminėjo suorganizuodami jau penktąjį žygį Varėnoje! Įprasta, kad valstybinių švenčių metu vyksta minėjimai ir koncertai, o mes jas įprasminame mums patrauklesne forma – eidami pėsčiųjų žygiuose.

Šiemet į 21 kilometro naktinį žygį susirinko dalyviai iš Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos, „Ryto“ progimnazijos, Valkininkų gimnazijos ir Matuizų pagrindinės mokyklos. Pažinti Varėnos kraštą entuziastų atvyko ir iš tolėliau: Lazdijų, Alytaus, Miroslavo, Vilniaus. Žygeivių buvo įvairių: jauniausieji – 10-mečiai – neatsiliko nuo vyresniųjų, na, o pats vyriausias – 64 metų – įrodė, jog metai yra tik skaičius.

Šiemetiniame žygyje dalyvavo gausus būrys dalyvių – 162 dalyviai! Mūsų žygio tikslas – Dainavos apygardos partizano Kazimieraičio rinktinės Didžiojo Lietuvos kunigaikščio Vytauto tėvūnijos vadavietė ir Nemuno būrio bunkeris (http://genocid.lt/centras/lt/2544/a/). Pasiekę jį, sugiedojome tautišką giesmę, pagerbėme žuvusius tylos minute ir pasiklausėme šaulio Modesto Stramkausko pasakojimo apie šio bunkerio partizanų istoriją ir tragišką jų žūtį.

Po to visi draugiškai dalinosi sumuštiniais ir arbata, kurią mums ant laužo išvirė 105 kuopos šauliai. Šiek tiek atsipūtę, sotūs bei pilni gerų emocijų žygeiviai patraukė atgal – Varėnos link. Kelias neprailgo, oras neskriaudė, o Varėnos jaunieji šauliai džiaugėsi, kad žygis tapo gražia varėniškių tradicija ir kitais metais vėl pavyks taip smagiai paminėti Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną.

Dovilė Mazgelytė

Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos jaunoji šaulė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: