„Linkėjimai iš kaimo“ rankų darbo gaminiai: tautos paveldas – parduotuvių lentynose

0
92

Lietuva turi gilias ir savitas, būtent šiam kraštui ištikimas maisto gamybos tradicijas. Jau daugiau kaip dešimtmetį besitęsianti prekybos tinklo „Maxima“ draugystė su Lietuvos ūkiais suteikia galimybę mėgautis natūraliais ir šviežiais, mūsų šalyje pagamintais „Linkėjimai iš kaimo“ produktais. Pasak lietuviško prekės ženklo „Dzūkų gaminiai“ bendrovės įkūrėjos Aldonos Pigagienės, jų gamybos tikslas – puoselėti krašto tradicijas ir išlaikyti autentiškumą.

Tautos paveldas parduotuvių lentynose

Daugiau kaip dvidešimt metų „Maximos“ klientai prekybos centruose gali įsigyti „Dzūkų gaminiai“ produkciją. Kaip sako viena bendrovės įkūrėjų A. Pigagienė, kone visi jų produktai yra tautos paveldas, o būtent nesikeičiantį skonį ir žinojimą, kad produktas yra visiškai natūralus – pirkėjai vertina labiausiai.

„Mūsų prekės yra visu šimtu procentų lietuviškos, nuo pirmo iki paskutinio žingsnio gamybos procesą atliekame savo krašte. Kone visi mūsų produktai turi tautinio paveldo įvertinimą, tad receptų nekeičiame jau daugybę metų. Kam keisti tai, kas sėkminga? Laimingas klientas yra geriausias darbo įvertinimas“, – šypteli daugiau kaip 30 metų bendrovėje dirbanti A. Pigagienė.

Prekybos centruose galima įsigyti dešimt skirtingų „Dzūkų gaminiai“ sūdytos mėsos produktų. Tai kadagio dešra, šalto rūkymo nugarinė, šalto rūkymo šoninė, lašiniuotis, sūdyta kiaulienos šoninė, kiaulienos nugarinė, kiaulienos juostelės, vytinta kiaulienos dešra ir šaltiena.

Kaip sako A. Pigagienė daugiausiai simpatijų metai iš metų sulaukiantys produktai – prieskoninėmis žolelėmis ir kalendra pagardintas lašiniuotis bei vytinta kiaulienos dešra. Pastaroji yra įvertinta ir aukso medaliu, o senovės tradicijomis įkvėptas receptas nesikeičia nuo pat gamybos pradžios.

Geriausias receptas – rankų darbas

A. Pigagienė įvardija, kad jų sėkmė turi paprastą paslaptį – gamyba beveik nepakito nuo pat produkto atsiradimo pradžios: „Stengiamės išlaikyti autentiškumą, tad net ir augant paklausai, produktus gaminame patys ir nenaudojame jokių prietaisų“.

Pasak jos, visa „Dzūkų gaminiai“ produkcija gaminama rankomis pagal senus, iš protėvių atkeliavusius receptus. Autentiškas gamybos būdas ne tik užtikrina produkto kokybę, bet ir leidžia gyvuoti krašto tradicijoms.

„Masinėje gamyboje žmogus atlieka tik prižiūrėtojo vaidmenį, o visą darbą atlieka technika. Mes galėtume keisti ir palengvinti gamybos procesą technologijų pagalba, tačiau sąmoningai to nedarome. Gamyba rankomis padeda išlaikyti ryšį su istorija, protėviais ir savo kraštu. Nuo pirmo iki paskutinio prisilietimo viską padarome patys ir tikime, kad tai mūsų produktams sukuria pridėtinę vertę“ – tvirtina A. Pigagienė.

Prekės ženklo įkūrėja priduria, kad bendradarbiavimas su „Maxima“ padėjo bendrovei dar labiau užaugti, o klientams – patirti tikrą Lietuvos paveldo skonį.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: