Į Lietuvą dviračiu atvykęs lenkas VSAT pareigūnų nepergudravo

0
71

Druskininkų pasieniečiai ir FRONTEX pareigūnai Raigardo pasienio kontrolės punkte (PKP) sulaikė Lenkijos pilietį, įsigudrinusį kuprinę su baltarusiškomis cigaretėmis paslėpti… šio punkto tualete.

Ketvirtadienį vėlai vakare iš Baltarusijos į Varėnos pasienio rinktinės Raigardo PKP dviračiu įriedėjo vyriškis. Poste dirbęs Europos sienų ir pakrančių apsaugos agentūros (FRONTEX) pareigūnas išvydo, kaip kuprine nešinas dviratininkas pasuko keleivių tikrinimo salės link. Užsukęs į tualetą, netrukus iš ten išėjo tuščiomis. Ir jau ketino eiti prie dokumentus tikrinusių VSAT pareigūnų, bet išsyk jų ir buvo sulaikytas.

Paaiškėjo, kad tokį netikėtą planą apmauti pasieniečius buvo sumanęs 38-erių Lenkijos pilietis. Apžiūrėję tualete jo paliktą kuprinę, VSAT pareigūnai rado 214 pakelių cigarečių „Monte Carlo Blue“, „The King“ ir „NZ“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Manoma, jog šitaip lenkas tikėjosi išvengti pasieniečių patikrinimo ir kontrabandinius rūkalus sėkmingai gabenti toliau į Lietuvą.

Pasieniečiai dviratininką perdavė Raigardo PKP dirbusiems muitinės pareigūnams.

Už valstybės sienos kirtimą ir patikrinimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą lenkui VSAT Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo administracinę teiseną. Jam skirtas įspėjimas.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: