Pasieniečiai su tarnybiniu šunimi sučiupo cigarečių „nešiką“

0
61

Varėnos pasieniečiai Kabelių kaimo apylinkėse, netoli valstybės sienos, sulaikė kaimyninio rajono gyventoją su beveik 2 000 pakelių baltarusiškų cigarečių su banderolėmis.

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių užkardos pareigūnai kartu su kinologu ir tarnybiniu belgų aviganiu Itu vykdė tarnybą ties Varėnos rajono Kabelių kaimu. Nuo čia iki valstybės sienos – apie puskilometrį. Žvalgydami teritoriją naktinio matymo prietaisu, pasieniečiai pamiškėje pastebėjo įtartiną asmenį su juodos spalvos ryšuliais. Matėsi, kaip tas vyras juos dėlioja, ketindamas su kroviniu traukti savo keliais. Buvo aišku, kad baltarusiškų cigarečių kontrabandininką pasieniečiais užklupo pačiu laiku.

Ilgiau nedelsdami, VSAT pareigūnai su Itu pasirodė iš už savo priedangos. Vyras liko prie ryšulių, pasprukti, pasislėpti ar pasipriešinti jam nepavyko.

Pasirodė, jog tai – pasieniečiams neblogai pažįstamas, jau ne sykį už akcizinių prekių gabenimo pažeidimus baustas, 42 metų Lazdijų rajono gyventojas.

Šešiolikoje ryšulių buvo supakuota 1 850 pakelių cigarečių „Minsk Capital MS“ ir „Minsk Capital QS“ su baltarusiškais akcizo ženklais. Ryšuliai aptraukti polietileno plėvele, prie jų pritvirtintos savadarbės petnešos.

Vietovę patikrinęs belgų aviganis Itas daugiau įtartinų asmenų ar daiktų nerado. Aptinkant ir sulaikant kontrabandininkus su įkalčiais šis tarnybinis šuo pasižymi jau ne pirmąsyk.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką lazdijiečiui Kabelių pasienio užkardoje pradėta administracinė teisena. Kadangi už tokį pažeidimą jau yra baustas, šįsyk jam skirtina bauda nuo 5 760 iki 6 000 eurų.

VSAT pareigūnai taip pat nustatė, kad šis vyras nėra įrašytas į asmenų, turinčių teisę būti valstybės sienos apsaugos zonoje, pasienio juostoje, pasienio vandenyse, kurių vandenimis arba krantais eina išorės sienos, sąrašą. Dėl to už pakartotinį pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą sulaikytas kontrabandininkas dar bus „apdovanotas“ bauda nuo 90 iki 170 eurų.

Po apklausos VSAT pareigūnai vyrą paleido, prieš tai įteikę šaukimus atvykti į Kabelių pasienio užkardą, kur bus nagrinėjamos jo administracinės bylos. Šioje užkardoje laikinai saugomi sulaikyti rūkalai.

VSAT inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: