Tikėjosi klientų, o sulaukė policijos

0
161

Alytaus apskrities policijos pareigūnai nuolat stebi prostitucijos „rinką“ prižiūrimoje teritorijoje ir baudžia seksualines paslaugas teikiančius asmenis.

Šiemet, kaip ir kasmet, Alytaus apskr. VPK prisideda ir aktyviai dalyvauja prie Europoje organizuojamos tarptautinės priemonės, skirtos nusikaltimų, susijusių su prekyba žmonėmis, išaiškinimui, prevencijai ir kontrolei. Pastaruoju metu, ypatingas dėmesys skiriamas Ukrainos piliečiams, kad jie netaptų prekybos žmonėmis aukomis.

Šiuo „amatu“ užsiimančios moterys atvirai reklamuoja savo teikiamas paslaugas. Pareigūnai stebėdami socialinius tinklus ir skelbimų portalus demaskavo ne vieną Alytaus apskrityje nelegalią veiklą vykdančią moterį.

Policininkai užfiksavo, kad Alytuje, Statybininkų g., esančiame bute, 40-metė užsienio šalies pilietė teikė seksualines paslaugas už atlygį. Moteris tikino, kad „dirba“ savo noru, jos niekas neišnaudoja. Dar viena šio „amato“ atstovė užfiksuota Birštono kurorte.

Kliento laukusi 34-erių alytiškė savo namuose sulaukė policijos pareigūnų. Anksčiau ne kartą, o šiais metais jau antrą kartą, už vertimąsi prostitucija bausta moteris ir vėl įkliuvo. Tradiciškai, savo paslaugas pastaroji reklamavo skelbimų portaluose. Kaip ir anksčiau minėtos moterys, šioji teigė, kad dirba savo noru. Žino, kad tokia veikla yra neleistina, o už vertimąsi ja yra baudžiama.

Moterims už vertimąsi prostitucija arba naudojimąsi jos paslaugomis už atlygį surašyti administracinio nusižengimo protokolai. Joms gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų (pagal LR ANK 487 str. 1 d.), jei pažeidimas padaromas pakartotinai, bauda gali išaugti iki 300 eurų (pagal LR ANK 487 str. 2 d.).

Jeigu susiduriate su prekybos žmonėmis apraiškomis ar žinote, kad su tuo susiduria kiti asmenys, prašome pranešti skubios pagalbos tarnybų telefonu 112 arba www.epolicija.lt. Taip pat informuoti galite ir socialinio tinklo Facebook pranešimų programoje „Messenger“, parašius žinutę adresatui „Alytaus policija“.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: