Duokime vaikams sparnus

0
35

Prasidėjo vasara, pilna spalvų, juoko, geros nuotaikos ir svajonių. Bibliotekininkė Regina Lukoševičienė ir kultūros centro direktorė Valentina Šlavenec sukvietė Dubičių kaimo vaikus į popietę, skirtą Tarptautinei vaikų gynimo dienai.

Linkėjome, kad ši diena būtų spalvota, graži, kupina išdaigų, juoko ir mažų laimingų širdelių spurdėjimo. Ši diena – tai priminimas visuomenei apie būtinybę saugoti ir gerbti visų vaikų teises. Mes vaikams sakėme, kad jie turi teisę gyventi nieko nebijodami, teisę gyventi su savo tėveliais, lankyti darželį ir mokyklą, ligos atveju gauti medicinos pagalbą. Niekam nevalia vaikų mušti, jie turi teisę sakyti tai, ką galvoja. Pagaliau vaikai turi teisę žaisti!

Priminėme ir pareigas, kurias vaikai turi atlikti – nuo pagarbos tėvams ir vyresniesiems iki gero elgesio ir mokymosi. Vaikai, žinoma, su viskuo sutiko ir labai laukė įvairių žaidimų ir užduočių. Atlikome smagią mankštą. Pūtėme balionus ir ant jų piešėme savo nuotaikas. Šokinėjome per gumą, rungėmės estafečių rungtyse, žaidėme įvairius žaidimus su kamuoliu, „Aklą vištą“ ir kt. Tapybos oazėje spalvomis ant popieriaus ir asfalto vaizdavome pačias gražiausias ir šilčiausias savo emocijas, svajones.

Kai pavargę ir laimingi vaikai vaišinosi saldumynais, jiems linkėjome neskubėti užaugti, nes vaikystė nuostabus metas, kuriuo mėgautis reikia kuo ilgiau.

„Vaikai – tai ne maži žmonės, o dideli pasaulio stebuklai. Kiekvienas naujagimis yra pats ryškiausias įrodymas, kad Dievas dar nenusivylė žmogumi“. (R. Tagorė)

Bibliotekoje parengta spaudinių paroda „Vaikų svajonės“.

Regina Lukoševičienė, Dubičių bibliotekos bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: