Spalvomis, jų deriniais išreikšti jausmai

0
8

Liepos 5 dieną Varėnos viešojoje bibliotekoje (II aukšte) pradėjo veikti Žymantės Onos Indrašiūtės paveikslų paroda „Paslėpti sapnai“. Joje eksponuojama 40 tapybos darbų.

Autorė apie save:

„Esu savamokslė menininkė, kilusi iš Varėnos krašto (Merkinės), gyvenanti Šiaurės Anglijoje. Augau kaime, tarp miškų ir ežerų. Apsupta nuostabios gamtos, ir labai įkvepiančių vaizdų. Šeimoje praktiškai visi užsiima menu, tad tai jau buvo kraujyje ir neišvengiamai išaugo į didelę aistrą ir malonumą.

Iš pradžių užsiėmiau paišymu, kaip ir kiekvienas vaikas, kuris tiesiog žaidžia. Nuo 10-ies pradėjau dekoruoti močiutės, tėčio, dėdės sukurtus keramikos kūrinius. Drobę, dažus – akrilą, atradau jau vėlesniam amžiuje, kai buvau apie 18-os metų. Pirmieji paveikslai buvo labai nerangūs, dar tik mokiausi liesti drobę teptuku. Kelis esu pardavusi draugams, atrodė tarsi dar vienas žaidimas, tačiau norėjosi sukurti dar ir dar kažką naujo. Norėjosi naujų spalvų derinių, idėjų.

Vėliau išvykus į Angliją, kurį laiką buvau visiškai nustūmusi teptukus į šalį. Tačiau menas yra man kaip terapija ir po ilgos pertraukos vėl ėmiau tapyti. Norėjosi įnešti spalvų į gyvenimą, į labai pilką gamtovaizdį. Gludinosi stilius, iš pradžių bandžiau tapyti realistinius vaizdus, tačiau supratau, tai ne man. Nežinau iš kur gimė požiūris, kad turiu kurti tai, ko nepamatysi dairydamasis aplink save, mūsų tikrame pasaulyje. Gal tai ir išsisukinėjimas, kadangi jokių mokslų susijusių su menu ir technika nesu baigusi, tačiau tai ir yra mano parašas, mano būdas išreikšti jausmus. Spalvomis, jų deriniais, paslėptomis mintimis, ir chaosu ant drobės. Jeigu žmogus, turintis mano kūrinį, man sako, kad kaskart praeidamas pamato vis kažką naujo, aš džiaugiuosi. Būtent to ir siekiu – vis naujų atradimų tame pačiame kūrinyje.“

Paroda veiks iki liepos 19 dienos.

Varėnos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos informacija

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: