Varėnos verslo atstovai išsakė savo lūkesčius Prezidento patarėjams

0
149

Antradienį Varėnoje dirbo šalies Prezidentas Gitanas Nausėda su komanda. Keletas Prezidento patarėjų Senojoje Varėnoje esančiame Varėnos Turizmo informacijos ir verslumo centre susitiko su rajono smulkiojo ir vidutinio verslo atstovais

Varėnos Turizmo informacijos ir verslumo centro specialistas Valdas Kavaliauskas sako, kad vietiniai verslininkai susiduria su daugybe problemų, kurias reikia spręsti įstatymų leidybos lygmenyje, todėl susitikimas su Prezidento patarėjais yra dar vienas būdas būti išgirstiems.

Į susitikimą atvyko smulkiojo ir vidutinio verslo šakų atstovai: Varėnos krašto verslo asociacijos prezidentė Raida Budrikienė. UAB „Tandemus“ vadovė, ir Lukas Povilauskas, IĮ „Elnis“ vadovas; Varėnos krašto turizmo asociacijos vadovė Lina Černiauskienė; neseniai įsikūrusios asociacijos „Merkio slėnio“ HUB valdybos pirmininkė Rasa Ilinauskaitė ir nariai Marius Komarovskis bei Edvardas Kilmonis; asociacijos „Viva Sol“ direktorė Lina Gumbrevičienė; Varėnos stambesnių įmonių atstovai: UAB „Varėnos pienelis“ direktorė Jolanta Kuzminienė, UAB „Coca-Cola HBC Lietuva“ mineralinio vandens gamyklos „Neptūnas“ vadovas Justinas Kaributas; rajono savivaldybės Ekonomikos ir turizmo skyrius vedėja Ilona Norkūnienė ir kt.

Apie rajono ypatumus ir verslo kūrimo būdus ir galimas kryptis svečiams papasakojo V.Kavaliauskas.

Verslininkai supažindino patarėjus, kaip savo pajėgumais vysto vietos produktų (vietinio verslo ir trumpųjų maisto grandinių: gamintojas-pardavėjas-valgytojas) sistemą bei išdėstė problemas, su kuriomis susiduria. Tai – netinkama ir nepakankama infrastruktūra: prastos būklės keliai (žvyrkeliai) iki įmonių būstinių, kaimo turizmo sodybų, komunikacijų trūkumas; gyvų konsultacinių paslaugų verslui trūkumas; regioninė ir mokestinė politika (siūloma mažinti mokesčius besikuriantiems verslininkams ir mažoms įmonėms).

Varėnos verslininkų problemas ir lūkesčius išklausė Prezidento kanceliarijos Ekonominės ir socialinės politiko grupės vadovė, Respublikos Prezidento vyriausioji patarėja Irena Segalovičienė, Aplinkos ir infrastruktūros grupės specialistai Agnė Jakštienė ir Nerijus Kaučikas.

Romana Vaičkutė

Autorės nuotr.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: