Varėna šoko kartu su visa Lietuva

0
151

Aštuntus metus skaičiuojanti etninės kultūros akcija „Visa Lietuva šoka“, kasmet rudenį suburianti tūkstančius tradicinio šokio mėgėjų, šiemet vėl visus sukvietė bendrai vakaronei. Į akciją įsijungė ir apie 150 Varėnos rajono šokėjų 

Rugsėjo 15 d. Lietuva pavirto didžiausia tradicinių šokių aikštele – atviros šokių šventės sukosi šalies miestų ir miestelių aikštėse, kiemuose ir kitose visuomenei atvirose erdvėse. Atėjusieji buvo kviečiami šokti visų Lietuvos regionų – aukštaičių, dzūkų, sūduvių, žemaičių ir Mažosios Lietuvos – šokių.

Varėniškiai kartu su visa Lietuva sukosi šokių sūkuryje. Apie 150 šokėjų iš Varėnos, Žilinų, Matuizų, Valkininkų, Kareivonių ir kt. smagiai trypė dzūkiškius, suvalkietiškus, aukštaitiškus šokius: „Malūnėlis“, „Ciceliukė“, „Marceliukė“, „Oira“, „Polka – Dribsiukas“, „Ant Kalno Karklai“, „Latrišas“, „Dirižablis“, „Pjoviau Šieną“, „Granskveras“, „Suktinis“ (Bitute pilkoji).

    Šokėjams padėjo muzikantai – Varėnos „Šaulių“ kapela, renginį nuotaikingai vedė Varėnos kultūros centro specialistė Janina Samulionienė. Visiems šokių kolektyvams Varėnos savivaldybės administracijos kultūros ir sporto skyriaus vedėja Laima Denutienė įteikė mero padėkas ir saldžių dovanėlių.

    Nuo 2015 m. rengiama akcija „Visa Lietuva šoka“ sulaukia didelio visuomenės dėmesio. Prie idėjos įgyvendinimo prisideda daugybė šalies įstaigų, bendruomenių, mėgėjų meno kolektyvų iš bemaž visų Lietuvos savivaldybių, taip pat užsienio lietuviai iš Jungtinės Karalystės, Velso, Vokietijos, Norvegijos, dalyvauja ir lopšelių-darželių bei mokyklų ugdytiniai. Renginį organizuojančio Lietuvos nacionalinio kultūros centro duomenimis, kasmet vyksta per 100 šokių švenčių, į jas kultūros ir švietimo specialistai bei tradicinio šokio entuziastai suburia apie 20 tūkst. dalyvių ir stebėtojų. Tradicinių šokių akcija paremta unikaliomis mūsų muzikinio, dainuojamojo ir šokamojo folkloro tradicijomis, atsiskleidžiančiomis ir Lietuvos dainų šventėje.

    Parengė Romana Vaičkutė

    Palikti atsiliepima

    įveskite savo komentarą!
    įveskite savo vardą čia

    Rekomenduojami video

    Taip pat skaitykite: