Amatininkų šventė Dargužių amatų centre

0
68

Jau penktąjį kartą visus Varėnos krašto amatininkus, visus amatininkus, kurie bendradarbiauja su Dargužių amatų centru, lapkričio 24-osios vakarą sukvietėme į „Amatininkų šventę“.

Šventėje visus svečius pasitiko fotografė Karilė, kuri fotografavo ir iškart spausdino momentines nuotraukytes, taip pasipuošėme foto sienelę, prie kurios galėjo įsiamžinti visi atvykę.

Po gražių Varėnos rajono savivaldybės mero pavaduotojo Tomo Šimukonio, Valkininkų seniūnijos seniūno Antano Juknevičiaus ir Dargužių amatų centro vadovės Sigitos Švedės sveikinimų, pristatėme visus atvykusius amatininkus ir nuskubėjome apžiūrėti parodai pateiktų amatininkų dirbinių. O jų būta tikrai įvairių: kryželiu siuvinėtų paveikslų, vytelėmis išpintų dirbinių, iš medžio drožinėtų indų ir žaislų, iš augalų austų kilimėlių, šiaudinių ir popierinių žaisliukų, verbų, netgi valgomų darbų – įvairiausių sūrių ir tradicinės dzūkiškos grikinės babkos.

Visi susirinkę gavo balsavimo lapelius, kuriuose rašė, kuris amatininkas susirinkusiųjų nuomone yra nusipelnęs 2023 metų amatininko vardo, kuris gaminys turi tapti 2023 metų dirbiniu.

Kai jau balsavimo biuleteniai buvo atiduoti, savanorės Gabija ir Aistė išskubėjo skaičiuoti balsų, o visi susirinkusieji klausė Rasos Glinskytės-Subačienės paskaitos apie žolininkystę.

Po žolininkės pasakojimų vakaro dalyviai susirinko sužinoti balsavimo rezultatų. Varėnos rajono mero pavaduotojas Tomas Šimukonis paskelbė ir pasveikino 2023 metų amatininką Vytautą Česnį (beje, šis amatininkas Metų amatininku išrinktas jau antrą kartą; pirmą kartą juo tapo 2018 metais) ir 2023 metų gaminiu visų susirinkusiųjų balsų dauguma – Linos Kairytės gaminami sūriai. Visi amatininkai buvo apdovanoti mažomis, kvapniomis prisiminimo dovanėlėmis.

Po sveikinimų ir apdovanojimų visi svečiai vaišinosi prie suneštinių vaišių stalo, ant kurio rodos, netrūko nieko – čia puikavosi naminiai kibinai, ant krosnies virtas sultinys, sūdyti lašiniai, šimtalapis, didžiausias tortas ir kitos gėrybės. O visus susirinkusiuosius savo skambiomis dainomis linksmino muzikantas iš Suvalkijos Antanas Maziliauskas.

Praūžė ir penktoji mūsų šventė. Smagu buvo susieiti po visų darbų, pakalbėti, kartu padainuoti.

Už gražią šventę dėkojame Varėnos rajono savivaldybei, Varėnos kultūros centrui, už skambias dainas Antanui Maziliauskui, už paskaitą apie žolininkystę Rasai Glinskytei-Subačienei, už sultinį Rimutei Gudonienei, už tortą – Viktorijai Spangelevičienei („Skanėtų kampelis Kaunas“), už pagalbą prieš šventę ir šventės metu savanorėms Aistei Urbantaitei, Gabijai Puzaitei, Karilei Švedaitei, Gustei Spangelevičiūtei, už gražias foto – Živilei Puidokaitienei. Ir Jums visiems, kad buvote, esate ir būsite.

Be Jūsų – nebūtų mūsų!

Dargužių amatų centro vadovė Sigita Švedė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: