Pasieniečiai ir tarnybinis jų šuo Amis kontrabandinių rūkalų nešiką užklupo su įkalčiais

0
39

Druskininkų pasieniečiams įkliuvo kone 1,7 tūkst. pakelių 7 000 eurų vertės baltarusiškų cigarečių gabenęs Lazdijų rajono gyventojas. VSAT pareigūnai jį su neteisėtu kroviniu sulaiko jau ne pirmą kartą.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų užkardos pareigūnai per vaizdo stebėjimo sistemą užfiksavo, kaip iš Baltarusijos pusės per įrengtą fizinį barjerą mėtomi ryšuliai. Ši vieta yra ties Latežerio kaimu (Druskininkų sav.). Nedelsiant ten išvyko VSAT patrulių ekipažas, kuriame buvo ir kinologas su tarnybiniu olandų aviganiu Amiu.

Žvalgydami teritoriją, pasieniečiai pamiškėje, apie 50 metrų nuo valstybės sienos, pastebėjo įtartiną vyrą ir ryšulius šalia jo. Baltarusiškų cigarečių kontrabandininką pasieniečiai užklupo pačiu laiku. Prie ryšulių buvo pritvirtintos savadarbės petnešos, kad  būtų patogiau neštis krovinį. Matėsi, kaip vyras juos dėlioja, ketindamas su kroviniu traukti savo keliais.

Išvydęs VSAT pareigūnus ir Amį, su įkalčiais užkluptas kontrabandininkas nesipriešino ir nemėgino bėgti.

Paaiškėjo, kad šis vyras – 25-erių Lazdijų rajono gyventojas. VSAT pareigūnams jis gerai žinomas, nes su kontrabandinėmis cigaretėmis yra įkliuvęs ir anksčiau.

Šįkart aštuoniuose ryšuliuose pasieniečiai rado 1 679 pakelius cigarečių „Minsk Super QS“ su baltarusiškomis banderolėmis. Jų vertė, įskaitant visus Lietuvoje privalomus mokesčius, – 6 968 eurai.

Vietovė, kurioje pasieniečiai sulaikė vyrą, yra valstybės sienos apsaugos zonoje, į kurią patekti galima tik su specialiu VSAT leidimu. Jo baltarusiškų rūkalų nešikas neturėjo.

Lazdijų rajono gyventojui pradėtos administracinės teisenos. Dėl pakartotinio akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką vyriškio laukia 5 760–6 000 eurų bauda.

Už buvimą valstybės sienos apsaugos zonoje be privalomo VSAT leidimo pasieniečiai jam skirs įspėjimą arba baudą nuo 40 iki 90 eurų.

Po apklausos, įteikus šaukimą, kontrabandos gabentojas buvo paleistas. Jam vėl teks atvykti į Druskininkų pasienio užkardą, kur ten bus nagrinėjama jo administracinė byla. Šiame VSAT padalinyje saugomi ir neteisėtai gabenti rūkalai.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: