Pasieniečiai ir jų „olandas“ Amis ties Latežeriu sulaikė tris rūkalų kontrabandininkus

0
28

Druskininkų pasieniečiams įkliuvo trys vyrai ir per 5 000 pakelių cigarečių, kurių vertė – daugiau kaip 24 000 eurų.

Praėjusį antradienį į įtartiną judesį sureagavo ties Latežerio kaimu (Druskininkų sav.), prie pat valstybės sienos su Baltarusija, įrengtos pasieniečių vaizdo stebėjimo kameros.

Šį ruožą kontroliuojantys VSAT Varėnos pasienio rinktinės Druskininkų užkardos pareigūnai monitoriuose identifikavo iš kaimyninės šalies per įrengtą fizinį barjerą mėtomus ryšulius.

Pasieniečiai reagavo nedelsdami – Latežerio kaimo kryptimi nuskubėjo patrulių ekipažai. Pasitelktas ir kinologas su tarnybiniu šunimi, dvejų metų neturinčiu olandų aviganiu Amiu. Ties minėtu kaimu, apie 30 metrų nuo valstybės sienos, miško masyve, aptiktas 21 žalios spalvos ryšulys.

Juose iš gretimos šalies į Lietuvą mėginta atgabenti 5 640 pakelių cigarečių „Minsk Capital“ ir „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis. Rūkalų vertė, įskaitant privalomus Lietuvoje sumokėti mokesčius, – 24 308 eurai.

Netoli šios vietos Amis aptiko pėdsakus ir jais VSAT pareigūnus atvedė iki trijų vyrų. Išvydę pasieniečius, jie mėgino bėgti, bet netrukus buvo sulaikyti.

Paaiškėjo, kad tai 28-erių Alytaus rajono ir 36-erių bei 42-ejų Druskininkų savivaldybės gyventojai, jau ne kartą su baltarusiškais rūkalais įkliuvę.

Vietovė, kurioje pasieniečiai sulaikė asmenis – pasienio ruože.

Įvykio aplinkybes aiškinasi ikiteisminį tyrimą dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis pradėję VSAT Varėnos rinktinės pareigūnai. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 3-iojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras. Už tokią nusikalstamą veiką įstatyme numatyta bauda arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Be to, trijulei teks administracine tvarka atsakyti ir už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą – buvimą pasienio ruože be VSAT leidimų ir asmens dokumentų. Kadangi dėl neteisėtos migracijos pasienio ruože paskelbta ekstremali situacija, ten galima patekti tik turint pasieniečių išduotus leidimus, kurių vyrai neturėjo.

Pasienio ruožas – iki 5 km pločio juosta į Lietuvos teritorijos gilumą nuo valstybės sienos, einančios sausuma ir pasienio vandenimis.

Už tokį pažeidimą alytiškis jau yra baustas, todėl jam skirtina 90–170 eurų bauda, druskininkiečiams – įspėjimai arba 40–90 eurų baudos.

Trijulė atsidūrė laikino sulaikymo patalpoje Druskininkų pasienio užkardoje, o po apklausų – paleista, skyrus kardomąsias priemones – rašytinius pasižadėjimus neišvykti.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: