Vasarą prie vandens telkinių būkime saugūs

0
128

Vasara daug laiko pramogaudami praleidžiame gamtoje, prie vandens.
Neatsargus elgesys prie vandens telkinių pareikalauja žmonių gyvybių.
Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai primena saugaus elgesio prie vandens ir vandenyje taisykles.

Nepalikite prie vandens be priežiūros mažamečių vaikų, nestovėkite ten, kur galima netikėtai įkristi į vandenį. Nesimaudykite nežinomose, nuošaliose vietose. Pasirinkite paplūdimį ar vietą, kur maudosi daugiau žmonių, budi gelbėtojai. Nemokėdami plaukti neikite į vandenį giliau kaip iki krūtinės. Nešokinėkite į vandenį nežinomoje vietoje, nes galite susižaloti atsitrenkę į dugne esančius daiktus. Jei kaitinotės saulėje, niekuomet staiga nešokite į vandenį, pirmiau apsišlakstykite juo. Lipkite iš vandens, jeigu pasidarė šalta. Nerekomenduojama maudytis po valgio, esant pavargusiam, blogai besijaučiant, aktyviai pasportavus. Nesimaudykite tamsiu paros metu, lyjant lietui, žaibuojant. Neikite į vandenį apsvaigę nuo alkoholio ar kitų psichoaktyviųjų medžiagų. Neplaukiokite ant padangų kamerų, savadarbių plaustų ir kitų tam neskirtų priemonių. Valtyje vilkėkite gelbėjimo liemenes, neišdykaukite, nevaikščiokite joje.
Jeigu pradėjote skęsti, nusiraminkite, įkvėpkite kuo daugiau oro ir mojuodami rankomis bandykite atkreipti aplinkinių dėmesį, šaukitės pagalbos.
Pamatę skęstantį žmogų, šaukdami mėginkite atkreipti aplinkinių dėmesį ir iškvieskite gelbėjimo tarnybas telefonu 112. Meskite skęstančiajam plūduriuojantį daiktą (kamuolį, čiužinį, gelbėjimo ratą, virvę ir pan.). Jei to neįmanoma padaryti ar asmuo yra per toli, pamėginkite gelbėti priplaukę per saugų atstumą prie skęstančiojo su kokia nors neskęstančia parankine priemone (lazda, stora medžio šaka, čiužiniu), į kurią jis galėtų įsikibti.
Ugniagesiai gelbėtojai prašo gyventojų būti budriems ir atsakingiems, saugokime savo ir kitų gyvybes.

Varėnos priešgaisrinė
gelbėjimo tarnyba.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: