Karantino prispaustus varėniškius pradžiugino slidinėjimas

0
229

Slidinėjimo trasos įrengtos varėniškio
Mindaugo Plukio pilietinės iniciatyvos ir Varėnos sporto centro direktoriaus Ruslano Oleinik bei šio centro sportinės veiklos vadovo Rolando Markino entuziazmo dėka – nei technikos, nei lėšų tam nėra…

Rita Reivytė

Kai žmonių gyvenimas karantino metu itin suvaržytas, vienintelis išsigelbėjimas – pasivaikščiojimai gamtoje. Tačiau gyvenantiems aktyviai ir mėgstantiems sportą to nepakanka, ypač šią sniegingą žiemą.
Kaip sako Varėnos sporto centro sportinės veiklos vadovas Rolandas Markinas, kilo idėja išnaudoti sniegynus aktyviam sportui įrengiant slidinėjimo trasas. Tai tikriausiai nebūtų pavykę padaryti, jei ne sporto entuziastas varėniškis Mindaugas Plukys, kuris iš Vilniaus, kur dabar gyvena, atsigabeno reikiamą įrangą.

Ir vyrai kibo į darbą – M.Plukys, R.Markinas ir Varėnos sporto centro direktorius Ruslanas Oleinik sausio pabaigoje įrengė pirmąją 1,8 km trasą Varėnoje, prie sporto centro, aplink stadioną.
Kitą savaitgalį vyrai ėmėsi ilgesnės distancijos ir slidinėjimo trasa buvo įrengta nuo Varėnos iki Zervynų – 11 km. Trasa padaryta palei geležinkelį, trys vėžės, kad slidininkai galėtų prasilenkti.
R.Markino teigimu, jie norėjo ir bandė trasą įrengti tarp Varėnos ir Senosios Varėnoje, dešinėje pusėje už Varėnos „jūros“, tačiau sniego – iki juostos ir su keturračiu ar automobiliu ne kažin ką nuveiksi, reikia rimtesnės technikos – traktoriaus su sniego peiliu ar sniego motociklo.
Miškų proskynose yra numatę ir daugiau vietų, kur galėtų būti slidinėjimo trasos, betgi miškuose daug išvartytų medžių, todėl sunku daryti trasas, reikia nupjauti nuvirtusius medžius. Tam reikia ir benzopjūklų, ir daugiau rankų, tad, ko gero, vien entuziazmo nepakaks. „Planavom daug, bet nesigavo“, – sako R,Markinas.
Sportinės veiklos vadovas tikisi, kad vis dėlto pavyks išnaudoti šios žiemos privalumus ir aktyvų sportą mėgstantiems varėniškiams bus pasiūlyta daugiau trasų. „Tada parengsim žemėlapį ir įkelsim į Sporto centro internetinę svetainę“, – sako R.Markinas.
Jis labai džiaugiasi ir pačių žmonių iniciatyva – Senojoje Varėnoje slidžių trasa įrengta iki Glūko.
Bet pasnigus trasas reikia atnaujinti, tai, pasak R.Markino, irgi rūpestis. Bet vyro nuomone, nėra neįveikiamų užduočių, svarbu – noras, užsidegimas ir aktyvūs bendraminčiai. Ateityje galbūt ir pats Sporto centras įsigis reikiamos įrangos.
Socialiniuose tinkluose pasklidus informacijai apie slidžių trasas, jas aktyvūs varėniškiai netruko išbandyti.
Štai varėniškė Daiva Tamulevičienė sako: „Kai čiuožiau, tai trasa buvo labai gera, dabar bus užsnigta. Įspūdžiai puikūs, puikus būdas po nuotolinio darbo prapūsti galvą! O dar koks grožis aplink!“.
Raimundas Budėnas facebooke komentuoja: „Super iniciatyva slidinėjimo trasos! Vakar (vasario 6 d. – red.) vien per keletą valandų prasilenkiau su bene 10 slidininkų (visi vyresnio amžiaus). Jau nekalbant apie tai, jog trasa tikrai buvo naudojama ir dienos metu“.
Galimybe aktyviai pasportuoti džiaugiasi ir kiti.
Už pilietinę iniciatyvą turim padėkoti Mindaugui Plukiui, kuris aukojo savo laiką ir lėšas, bei sporto centro vadovams.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: