Vilijai Blinkevičiūtei – vėl atsakingos pareigos Europos Parlamente

0
122

Liepos pradžioje darbą pradėjusiame naujajame Europos Parlamente Lietuvos atstovei Vilijai Blinkevičiūtei vėl patikėtos atsakingos pareigos – ji išrinkta Užimtumo ir socialinių reikalų komiteto pirmąja vicepirmininke. Tai aukščiausios pareigos, šioje kadencijoje tekusios Lietuvoje išrinktiems europarlamentarams. Dalį praėjusios kadencijos V. Blinkevičiūtė vadovavo Moterų teisių ir lyčių lygybės komitetui.
Pokalbis su Europos Parlamento socialistų ir demokratų pažangiojo aljanso frakcijos nare Vilija BLINKEVIČIŪTE.

Rimantas KATKEVIČIUS

Gerbiama Vilija, ir vėl – atsakingos pareigos ir nauji iššūkiai?
Iš tiesų, Užimtumo ir socialinių reikalų komiteto pirmosios vicepirmininkės pareigos – aukštas darbo Europos Parlamente įvertinimas ir didelė atsakomybė.
Šis komitetas, kuriame dirba 55 tikrieji ir 52 pakaitiniai nariai, yra vienas svarbiausių iš dvidešimties komitetų. Jis atsako už Europos užimtumo strategiją, Europos socialinių teisių ramsčio įgyvendinimą, kovą su skurdu ir socialine atskirtimi, Europos socialinį fondą, darbuotojų socialinės apsaugos ir darbo sąlygų gerinimą, socialinį dialogą ir kitas kiekvienam žmogui svarbias sritis.
Pavyzdžiui, labai svarbu, kad visoje Europos Sąjungoje minimalios pajamos būtų tokios, kurios užtikrintų galimybę žmonėms pakilti virš skurdo ribos. Tai bus viena iš mano darbo krypčių. Ir neabejoju, kad užimtumas ir socialiniai reikalai bus šio Europos Parlamento prioritetas.
Kokia ateitis laukia Vaikų garantijų iniciatyvos, prie kurios daug prisidėjote?
Tikiu, kad ją pavyks įgyvendinti. 2021-2027 m. ES biudžete Vaikų garantijų iniciatyvai numatyta skirti beveik 6 milijardus eurų. Taip pat būtina stiprinti Jaunimo garantijų iniciatyvą. Tokia aiški mano pozicija.
Iš viso dirbsiu 3 komitetuose: Užimtumo ir socialinių reikalų, Moterų teisių ir lyčių lygybės, Kultūros ir švietimo komitetuose. Darbas šiuose komitetuose tiesiogiai susijęs su vaikų, jaunimo, šeimos reikalais.
Praėjusią kadenciją iš 11 Lietuvos atstovų Europos Parlamente buvote aktyviausia. Kaip tai Jums pavyksta?
Aš dirbu. Daug. Nuoširdžiai. Reiškiu savo nuomonę, siūlau sprendimus. Kitaip nemoku.
Nuoširdžiai dėkoju Varėnos krašto žmonėms, kurie gegužės pabaigoje per Europos Parlamento rinkimus balsavo už mūsų, socialdemokratų, sąrašą ir mane. O tai, kad beveik 105 tūkstančiai Lietuvos rinkėjų man atidavė savo pirmumo balsą, įpareigoja dirbti dar geriau.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: