Varėnos aviamodeliuotojai – pasaulio čempionate

0
150

Spalio 18 d. JAV mieste Lost Hillse prasidėjo Pasaulio laisvo skridimo aviamodelių sporto čempionatas. Jame savo jėgas išbandė šalies aviamodeliuotojų rinktinė, kuriai atstovauja ir trys varėniškiai. Sklandytuvų F-1-A klasės modelius skraidina Justinas Bartkevičius, o Pijus ir jo tėtis Virginijus Furmaniukai į orą kelia taimerinius F-1-C klasės aviamodelius. Po ilgos ir varginančios kelionės varžybų dalyviai priprato prie laiko ir gamtinės aplinkos sąlygų pasikeitimo, treniruočių metu atliko modelių reguliavimo darbus, kurie būtini norint geriau parengti juos vietinėms oro sąlygoms. Tarp varžybų dalyvių tėvynainiai čia sutiko ir nemažai matytų kolegų, bičiulių ar draugų iš kitų šalių.
Tą patį vakarą varėniškius pasiekė džiugi žinia iš JAV, kad nors startai F-1-A ir F-1-B klasės modeliais svarių laimėjimų neatnešė, tačiau jau buvo žinoma, kad taimeriniais F-1-C klasės modeliais startavę 3 lietuvaičiai, du iš jų varėniškiai – Pijus bei jo tėtis Virginijus Furmaniukai, varžybų uždarymo ceremonijoje lips ant nugalėtojų podiumo aukščiausiojo laiptelio – atsiimti Pasaulio čempionų apdovanojimo! Šios komandos narys vilnietis Danas Babenskas vėlai vakare dar bandė tęsti kovą dėl aukštesnės asmeninės vietos, tačiau bendrai komandinei įskaitai tai jau neturėjo įtakos.
Sveikinimai skrieja Pasaulio čempionų komandai – varėniškiams Pijui ir Virginijui Furmaniukams, vilniečiui Danui Babenskui ir komandos vadovui uteniškiui Rolandui Mackui.
Už nuotraukas dėkojama Justinui ir Rolandui.

Varėnos aviamodeliavimas inf.

Pijus Furmaniukas, Danas Babenskas ir Virginijus Furmaniukas

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: