Romantiškasis ruduo Kriviliuose

0
167

Spalio 25 dieną Krivilių biblioteka tapo dainų, poezijos ir muzikos oaze, kurioje skleidėsi atviri, nuoširdūs žodžiai, romantiškos dainos, skambi akordeono muzika. Renginyje dalyvavo Varėnos viešosios bibliotekos literatų klubo „Jievaras“ pirmininkė Renata Česnulevičienė ir narė Elena Glavickienė, muzikantai Valentinas Taraila ir Tomas Glavickas.
Renginio metu jausmingus romansus dovanojo Krivilių kultūros centro ansamblis „Volungė“ (vadovė Virginija Černiauskienė). Eiles apie rudenį, meilę, jausmus skaitė Ina Matijoškienė, Virginija Černiauskienė.
Renata Česnulevičienė pristatė Stacy Lee naujausią poezijos knygą „Laisvės vėjuos“. Stacy Lee kūryboje kiekvienas atras sau tinkančią mintį, suvokimą, jausmą ir nuotaiką. Jos lyrikoje žodis tarsi sklando paralelinėj erdvėj, tarp žemės ir dangaus. Skaitant jos lyriką, patraukia ir sudomina tarp būties ir nebūties balansuojanti poetinė vizija, kurioje „mintys yra besrovės, jos sparnuotos kaip angelai“. Karčios praradimo gijos dar leidžia sugrįžti prie gimtinės upokšnio ir jaunystės šaltinių, „kur purienos lingavo svajonėmis“, prisiminti savo senolį medinėse rogėse, tėvuką, beskaitantį laikraščius blankioje šviesoje, sudiržusias nuo darbų motinos rankas… Tai skausmingai ilgas ėjimas mintimis į tėviškę, su nepamatuojamais dvasiniais praradimais ir geliančiu ilgesiu. Apie Stacy Lee gražiais prisiminimais dalinosi jos sesuo Elena Glavickienė, paskaitė jos eilių ir padovanojo naujausią poezijos knygą „Laisvės vėjuos“.
Poezija, muzika neatsiejami dalykai. Sakoma, kad poezija – tai muzika sielai. O gal tai sielos muzika? Juk eilės gimsta iš sielos gelmių, o poezija ir muzika kartu sutelkia žmogų, neišblaško, palengvina akistatos su savimi minutes. Kaip lietus atgaivina žemę, taip eilės ir muzika – sielą. Renginio metu poezijos posmus keitė muzikantų atliekami kūriniai.
Nuoširdžius žodžius ir padėką svečiams ir dalyviams skyrė renginio vedėja, pakviesdama pasilikti kavos puodeliui ir šeimininkių paruoštoms vaišėms. Šiltas bendravimas, gera nuotaika, susikaupimas ir lyriškumas pasiekė slapčiausias klausytojų širdies kerteles.

Zita Varanavičienė
Krivilių bibliotekos
bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: