Žemės ūkio ministrui – rajono žemdirbių problemos ir nuogąstavimai

0
195

Šiandien, lapkričio 23 d., Varėnos rajono žemdirbiai susitiko su žemės ūkio ministru Andriumi Palioniu ir aptarė jiems aktualias problemas. Tai – pirmasis ministro vizitas Varėnoje

Živilė Puidokaitienė

Susitikime dalyvavo Žemės ūkio ministras Andrius Palionis, Seimo narys, buvęs Nederlingų žemių naudotojų asociacijos pirmininkas Juozas Baublys, rajono meras Algis Kašėta, Varėnos rajono savivaldybės Žemės ūkio skyriaus vedėjas Irmantas Laniauskas bei Nederlingų žemių naudotojų asociacijos pirmininkė Danutė Karalevičienė bei Šalčininkų, Lazdijų, Trakų rajonų atstovai, rajono žemdribiai.

Varėnos rajono meras pabrėžė, kad savivaldybė puikiai matė, kokiomis sąlygomis pastaruosius metus žemdirbiai turėjo dirbti: „Treji metai buvo bėdų metai. Tai per daug lijo, tai per daug sausros. Praėjusi vasara Dzūkijoje buvo pati sunkiausia. Sąlygos žemdirbiams buvo tiesiog katastrofiškos“. A. Kašėta akcentavo, kad pradedant ūkininkais ir baigiant vietos savivaldos valdininkais, jiems nekelia ūpo girdimos kalbos apie ketinimą didinti mokesčius, apie dar kokias nors žemdirbiams nepalankias priemones ar įstatymo pataisas. „Noriu solidarizuotis su žemdirbiams ir prašyti jautriai pasižiūrėti į esamą situaciją, ne bloginti, o gerinti sąlygas“, – teigė meras.

Seimo narys Juozas Baublys apgailestavo, kad A. Palionis yra jau trečiasis ministras per trejus metus: „Aš manau, kad kas metai po ministrą žemės ūkiui – ne pats geriausias dalykas. Jei rimčiau pasakius, tai, manau, kad yra padaryta labai didelė žala žemės ūkiui. Galbūt ir negrįžtama žala. Vienas ministras turi vieną liniją, kitas – kitą, trečias – trečią, o viskas atsiliepia žemdirbiams“. Taip pat J. Baublys kalbėjo apie tai, kad ne tik ministrų kaita padarė didelį nuostolį žemės ūkiui, bet ir ketinimas didinti mokesčius, nes ketinama didinti ir akcizo mokestį, ir Sodros mokestį, įvesti taršos mokestį, didinti žemės mokestį. Diskusijos metu buvo apžvelgta tai, kas yra numatoma Seime, Kaimo reikalų komitete, išsakytos problemos, nuogąstavimai, ateities planai ir t.t.

Daugiau skaitykite kitos savaitės „Giružio“ numeryje.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: