Kontrabandines cigaretes baltarusis įmetė į šulinį

0
168

Varėnos rajono Rakų kaime pasieniečiai sulaikė baltarusį, kuris jų akivaizdoje bandė atsikratyti kontrabandiniais rūkalais. Vieną cigarečių dėžę jis įmetė į šulinį, kitą švystelėjo už namo.
Penktadienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Aleksandro Barausko pasienio užkardos pareigūnai patruliavo Varėnos rajono Rakų kaimo ribose. Viena nuošaloka kaimo sodyba yra maždaug už 25 metrų nuo sienos su Baltarusija. Praeidami šią sodybą VSAT pareigūnai pamatė vyrą. Tai buvo 41-erių Baltarusijos pilietis, turintis šios sodybos nuosavybės teisę.
Jis turėjo du nešulius. Pasieniečių akivaizdoje vieną jų baltarusis įmetė į sodybos šulinį, o kitą sparčiu žingsniu panešėjęs padėjo už namo.
Manoma, kad taip jis bandė atsikratyti įkalčių vengdamas, kad krovinys nepatektų į patruliuojančių VSAT pareigūnų rankas.
Pasiėmę ilgą kartį pasieniečiai iš šulinio ištraukė polietilenu apvyniotą paketą, kuriame buvo cigaretės. Už namo pasieniečiai rado krepšį, kuris buvo pilnas rūkalų. Iš viso aptikta 1000 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su Baltarusijos akcizo ženklais.
Baltarusis pasieniečiams aiškino, kad cigaretės yra ne jo.
Vietovę patikrino VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi. Daugiau asmenų ir daiktų neaptikta, valstybės sienos pažeidimų nenustatyta.
Baltarusijos piliečiui dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo ir laikymo pažeidžiant nustatytą tvarką pradėta administracinės bylos teisena. Teismas jam skirs baudą nuo 5200 iki 6000 eurų.
Įteikę šaukimą atvykti į Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmus, kur bus nagrinėjama ši byla, pasieniečiai vyrą paleido. Cigaretes jie parsivežė į A. Barausko pasienio užkardą.

VSAT Varėnos pasienio
rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: