Scenoje suskambo animacinės Kalėdos

0
586

Šiandien kultūros centras buvo pilnas pilnutėlis ne tik susirinkusių žmonių, bet ir įvairiausios muzikos, kurią padovanojo Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokykla. Čia vyko kalėdinis menų mokyklos koncertas – „Animacinės Kalėdos“

Živilė Puidokaitienė

Kiekvienais metais Varėnos Jadvygos Čiurlionytės menų mokykla prieš didžiąsias metų šventes surengia koncertus įvairia tematika, šį kartą renginys buvo skirtas animacijai, tad skambėjo kūriniai, dainos, akordai iš animacinių filmų. Prieš koncertą visi norintys galėjo įsigyti jaunųjų menų mokyklos dailininkų nupieštų atvirukų, o už surinktas lėšas bus nupirkta reikalingų reikmenų.

Su skambančiais kūriniais ir atlikėjais supažindino vakaro vedėjos – J. Čiurlionytės menų mokyklos direktorė Renata Bakulienė ir Viltė Jonytė.

Koncertą pradėjo muzika iš lietuviško Algirdo Selenio animacinio filmo „Eglė žalčių karalienė“. Kūrinį „Dijūta“ atliko folklorinio skyriaus mokytoja Ineta Meduneckytė-Tamošiūnienė su savo moksleiviais. Antrasis pasirodymas – „Madagaskaro pingvinai“. Kūrinį iš šio filmuko atliko Jokūbas Bakula ir Kamilė Alekšiūnaitė (mokytoja Aldona Jakavonienė). Krokodilo gimtadienio dainelę iš animacinio filmuko „Krokodila Gena“ pagrojo Jokūbas Barčiukas su pučiamuoju instrumentu – eufonija, kuris mokosi pas mokytoją Albertą Tiškų. Kiek vėliau buvo atliktas Karlo Dženkinso labai populiarus kūrinys „Adiemus“. Jį atliko vokalinis merginų ansamblis, kuriam vadovauja mokytoja Aušra Liutkutė-Povilaitienė.

Amelija, Ūlė ir Filomena atliko kūrinį iš filmo „Ponas Bynas“ (vadovė Nijolė Dzingelevičienė). Muziką iš populiaraus filmo „Žvaigždžių karai“ griežė smuiko klasės moksleiviai. Šių žvaigždžių valdovė yra jų mokytoja – Romualda Pridotkienė.

Taip pat nuskambėjo ir „Lokės lopšinės“, kurias atliko choras (vadovė Loreta Tiškienė) bei pianistės (mokytoja Elvyra Sinkevičienė). Milda Miknevičiūtė, kurią moko mokytoja Ilona Zalanskienė, padainavo labai gražią ir romantišką dainą iš filmuko „Ilgo plauko istorija”. Gitaros skyriaus moksleiviai, kuriems vadovauja mokytojas Vytas Barcys, atliko kūrinį iš filmo „Simarono žirgas“.

Muziką iš animacinio filmo „Vaiduoklių medžiotojai” atliko akordeonistai, solo – Darius Bachovas. Mažiausieji, priešmokyklinio ugdymo mokinukai, itin nuspalvino vakarą ir pralinksmino su daina „Čiunga-Čianga” (mokytojas Nerijus Bakula ir E. Sinkevičienė). Muzikos mokytojų ansamblis „Rūta“ atliko kūrinį „Senelis ir vasara“. Šio kūrinio metu pasirodė ir taip visų laukiamas Kalėdų senelis, kuris prisijungė prie nuostabaus mokytojų ansamblio ir kartu padainavo. J. Čiurlionytės menų mokyklos direktorė R. Bakulienė pasidžiaugė, kad laukia ne tik nuostabios artėjančios šventės ir Naujieji metai, bet ir jubiliejiniai 55-ieji menų mokyklos, o Merkinės skyriaus 30-ieji metai: „Dėkoju vaikams, tėveliams, administracijos darbuotojoms, be kurių, mes kaip be rankų. Mūsų ūkvedžiui Jonui ir nematomam, aptarnaujančiam personalui, kuris reguliuoja eismą koridoriuose, paruošia patalpas ugdymui, pasitinka ir išlydi mūsų mažuosius. Šių namų šeimininkams: direktorei Miglitai Kašėtienei, ypatingas ačiū šauniems vyrams, be kurių šis koncertas negalėtų įvykti. Garsas: Romas Petrūninas, šviesa: Mantas Galinis, scenos priežiūra: Virginijus Leikaitis, būgnai – Modestas Ciparis, boso gitara – Tomas, gitara- Aidas Tamulevičius, sintezatorius – Darius, saksofonas – Aurelijus, trimitas- Renata, fortepijonas, aranžuotės ir režisūra – Nerijus“. R. Bakulienė išskirtinai padėkojo mokyklos mokytojams, už jų gerus darbus.Koncerto pabaigoje nuskambėjo jaunių choro (vadovė I. Zalanskienė) ir visų dalyvių bendra daina „Aleliuja“ iš animacinio filmo „Šrekas“.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: