Geriausias bibliotekos vadovas

0
153
Geriausio Vilniaus regiono vadovo vardas ir „Graikinio riešuto“ apdovanojimas atiteko Varėnos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktoriui Eitarui Kazimierui Krupovičiui (viduryje)

Gruodžio 19 dieną paaiškėjo geriausio metų Vilniaus regiono bibliotekininko konkurso „Riešutas“ laimėtojai. Geriausio Vilniaus regiono vadovo vardas ir „Graikinio riešuto“ apdovanojimas įteiktas mūsų bibliotekos direktoriui Eitarui Kazimierui Krupovičiui už profesionalią bibliotekos veiklos plėtrą, kūrybinių iniciatyvų ir projektų įgyvendinimą. Direktoriaus iniciatyva šiemet po atokiausias Varėnos vietas ėmė važinėti bibliobusas

Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos prieš ketverius metus inicijuotas Vilniaus regiono bibliotekininkų konkursas „Riešutas“ šiemet vyksta jau ketvirtą kartą. Kaip pasakoja Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos Regionų bibliotekų metodikos ir vadybos centro vadovas Petras Zurlys, įprasta, kad metams baigiantis ne tik žmonės, bet ir įstaigos apžvelgia savo darbus, apibendrina, įvertina geriausiuosius. Tad buvo nutarta rinkti geriausius Vilniaus regiono bibliotekų darbuotojus, o „Riešuto“ pavadinimas kilo iš posakio „kietas riešutėlis“. Konkurse yra trys nominacijos – „Riešuto“ apdovanojimu įvertinamas geriausias Vilniaus regiono bibliotekininkas, „Graikinio riešuto“ apdovanojimas atitenka geriausiam Vilniaus regiono bibliotekos vadovui, o „Lazdyno riešuto“ prizas – geriausiai Vilniaus regiono bibliotekos komandai. Kandidatus gali siūlyti bibliotekų kolektyvai, pavieniai bibliotekininkai, galima iškelti ir savo kandidatūrą. Pristatytuosius kandidatus vertina Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos Regiono bibliotekų taryba, kuri skaito pretendentų pristatymus, balsuoja ir išrenka pačius geriausius.
Pagal Lietuvos respublikos Bibliotekų įstatymą Vilniaus regionui priskiriama 13 bibliotekų – 5 Alytaus apskrities savivaldybių viešosios bibliotekos ir 8 Vilniaus apskrities savivaldybių viešosios bibliotekos: Vilniaus rajono savivaldybės centrinė biblioteka, Vilniaus miesto savivaldybės centrinė biblioteka, Ukmergės rajono savivaldybės Vlado Šlaito viešoji biblioteka, Trakų rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Švenčionių rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Širvintų rajono savivaldybės Igno Šeiniaus viešoji biblioteka, Šalčininkų rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Elektrėnų savivaldybės viešoji biblioteka, Alytaus miesto Jurgio Kunčino viešoji biblioteka, Alytaus rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Druskininkų savivaldybės viešoji biblioteka, Lazdijų rajono savivaldybės viešoji biblioteka, Varėnos rajono savivaldybės viešoji biblioteka. Renginį pradėjusi Kultūros ministerijos Atminties institucijų politikos grupės vyriausioji specialistė Gražina Lamanauskienė sakė, kad nėra pasiruošusi sveikinimo kalbos, o ją pakeis į padėkos kalbą. Ministerijos atstovė dėkojo susirinkusiems bibliotekininkams už jų darbą, išskirdama puikius skaitymo iššūkio „Vasara su knyga“ rezultatus bei paminėdama bibliotekų vaidmenį mokant visuomenę skaitmeninio raštingumo. Gražina Lamanauskienė paminėjo bibliotekų vienybę ir susitelkimą, tai padeda pasiekti dar geresnių rezultatų.
Geriausio Vilniaus regiono vadovo vardas ir „Graikinio riešuto“ apdovanojimas atiteko Varėnos rajono savivaldybės viešosios bibliotekos direktoriui Eitarui Kazimierui Krupovičiui už profesionalią bibliotekos veiklos plėtrą, kūrybinių iniciatyvų ir projektų įgyvendinimą. Direktoriaus iniciatyva šiemet po atokiausias Varėnos vietas ėmė važinėti bibliobusas. Taip naujausias knygas gali skaityti ir tie dzūkai, kurie atvykti iki bibliotekos neturi galimybių.

Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: