Trečioji „Ūlos“ pergalė

0
34

Po beveik visą mėnesį užsitęsusių „kalėdinių“ atostogų praėjusį sekmadienį Lietuvos vyrų pirmosios lygos rankinio čempionato dalyviai sužaidė pirmąsias antrojo rato rungtynes – namuose žaidusios Varėnos „Ūlos“ komandos varžovais buvo Tauragės „Šiltauros-SC“ ekipa iki šiol pralaimėjusi visus devynis savo susitikimus. Tad realu buvo tikėtis, kad po ilgos nesėkmių serijos mūsų rankininkai pagaliau iškovos pergalę. Užbėgant įvykiams už akių, derėtų pasakyti, kad taip ir įvyko. Tačiau pirmas netikėtumas prasidėjo dar prieš rungtynių pradžią, kai aikštelėje, vietoj 16 galimų, pasirodė tik 8 „Šiltauros“ žaidėjai. Į klausimą, kodėl taip mažai, varžovų treneris Mindaugas Ivanauskas atsakė, kad keli vaikinai į Varėną važiavo ne mikroautobusu, o lengvuoju automobiliu ir, matyt, pakeliui paklydę, į susitikimo pradžią pavėlavo. Nežinia, kaip sportininkai iš Žemaitijos būtų atrodę pilnos sudėties, bet ir tie atvykę buvo aukšti (trijų ūgis siekė 192-198 cm) ir fiziškai tvirti. Vis dėlto rungtynių rezultatą lemia ne tik fiziniai duomenys.
Susitikimas prasidėjo dviejų kovingai nusiteikusių varėniškių Aurimo Balčikonio ir Manto Sereičiko įvarčiais, bet jau po kelių minučių pirmavo svečiai – 3:2. Tačiau tai buvo vienintelis atvejis, kai persvarą turėjo Tauragės atstovai. Laimėję pirmą kėlinį rezultatu – 16:12, mūsų rankininkai lemiamą persvarą susikrovė po pertraukos, kai įsižaidė vienas varėniškių puolimo lyderių Justas Lynikas, o svečių gretoje pradėjo jaustis nuovargis. Tad „Ūla“ nugalėjo „Šiltaurą-SC“ – 36:24, įsirašė trečią pergalę ir pakilo į aštuntą vietą.
Per šį susitikimą nugalėtojams įvarčius pelnė: J. Lynikas – 9, A. Balčikonis – 7, K. Leikauskas ir L. Kraulaidys – po 5, M. Sereičikas – 4, A. Arlaukas ir K. Stoškus – po 2, G. Kavaliauskas ir M. Baliūnas – po 1. Varžovų puolimo lyderis L. Gečas taip pat pasižymėjo 9 įvarčiais.
Kitos šio čempionato dešimtojo turo rungtynės baigėsi taip: „HC Molėtai“ – „CSC Telecom-Mėmelis“ – 35:29 (17:14), Vilniaus „SM Tauras-Smūgis“ – „LJR-2002“ – 28:29 (13:15), Eišiškių „Sokol“ – Pasvalio „Kurana-SC“ – 33:23 (18:12), Vilniaus „HC Amber“ – Kauno r. „SM Garliava“ – 24:22 (11:12).
Vienuoliktojo turo rungtynes sausio 26 d. „Ūla“ žais Klaipėdoje su vietos „Mėmelio“ rankininkais.

Virgilijus Mundrys

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: