„Ūla“ praleido smūgį

0
75

Pasibaigus praėjusį sekmadienį Varėnos „Ąžuolo“ sporto salėje vykusios Lietuvos vyrų rankinio pirmosios lygos čempionato rungtynėms tarp „Ūlos“ ir praėjusių pirmenybių aukso medalių laimėtojų Vilniaus „SM Tauro-VHC Smūgio“ rankininkų žiūrovai išsiskirstė greitai ir tylėdami. Priežastis buvo aiški – dar niekada žaidžiant savo aikštelėje mūsų komanda nebuvo praleidusi 42 įvarčių ir patyrusi skaudų pralaimėjimą net 20 taškų skirtumu.
O juk iš šių rungtynių buvo daug tikimasi. Galima buvo manyti, kad pralaimėję vilniečiams pirmojo rato susitikimą (21:32), namuose visada pasižymintys kovingumu dzūkai sieks revanšo. Juolab, kad jis atrodė ranka pasiekiamas, nes „taurasmūgiai“ jau buvo pralaimėję devynerias rungtynes iš 11 žaistų.
Kai pirmą žaidimo minutę Aurimas Balčikonis pelnė įvartį, atrodė, kad viskas bus gerai. Deja, tai buvo vienintelis atvejis, kai pirmavo šeimininkai. Per trumpą laiką įmetę tris įvarčius, vilniečiai rezultatą persvėrė, o po to pradėjo tolti: 10 minutę jie pirmavo – 7:2, 21-ąją – 10:4, o kėlinį „Tauro-Smūgio“ vyrai laimėjo – 19:11.
Po pertraukos vaizdas nepasikeitė. Tiesa, kurį laiką, kai „Ūlos“ treneris Irmantas Markiavičius buvo nurodęs varžovų lyderį Eimantą Sinkevičių dengti asmeniškai, kova išsilygino. Bet po to vėl pasipylė klaidos puolime, „prakiuro“ gynyba ir svečių pergalė abejonių nekėlė. Jie nugalėjo triuškinančiu rezultatu – 42:22.
„Aš esu matęs daug „Ūlos“ rungtynių. Varėniškiai, ypač žaisdami namuose, visada demonstravo didelį kovingumą norą nugalėti, – po rungtynių „Giružiui“ sakė LRF inspektoriaus pareigas ėjęs alytiškis Valdas Gecevičius. – Bet šiandien pirmą kartą išvydau tokią neryžtingą, lėtą ir klaidą po klaidos darančią komandą. Nesisekė ir „Ūlos“ vartininkams, kurie per 40 minučių abu vargu ar atrėmė 10 atakų. Žodžiu, „Ūlos“ nepažinau…“.
Per šias sunkias rungtynes mūsų komandai įvarčius pelnė: J. Lynikas ir E. Miškinis – po 5, R.Bliznevičius ir L. Kraulaidys – po 3, K. Sroškus ir K. Leikauskas – po 2, į komandą sugrįžęs Ž. Grigėnas ir A. Balčikonis – po 1. Varžovų lyderiai – I. Kuprevičius įmetė 11, o E. Sinkevičius – 9 įvarčius.
Kitos šio turo rungtynės baigėsi taip: „HC Molėtai“ – „LJR-2002“ – 33:24 (18:14), Eišiškių „Sokol“ – „CSC – Telecom – Mėmelis“ – 34:25 (20:14), Vilniaus „HC Amber“ – Tauragės „Šiltaura-SC“ – 29:12 (14:5), „SM Garliava“ – Pasvalio „Kurana-SM“ – 26:26 (15:16).
Tryliktojo turo rungtynes „Ūla“ žais šį sekmadienį – vasario 9 d. su čempionato lyderiais – Molėtų rankininkais.

Virgilijus Mundrys

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: