Vaikai dalyvavo „Draugų dienose“

0
422

Šiandien, vasario 12 d., Varėnos rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje muzikologė, kilusi iš Varėnos, Inga Gučienė mažuosius skaitytojus ir klausytojus supažindino su savo naujausia knygele „Draugų dienos“. Joje galima rasti ir 16 dainų natų bei garso takelių (CD)

Živilė Puidokaitienė

Sveikinimai

Varėnos rajono meras Algis Kašėta teigė, kad kiekvienos knygos pasirodymas yra svarbus, o ypač svarbu, kai ta knyga yra skirta vaikams: „Labai džiaugiuosi dėl šios knygos, nors mes ir kukliai prisidėjome, tačiau ji tikrai naudinga. Džiugu ir dėl to, kad gerbiama Inga yra kilusi iš Varėnos, tad noriu jums įteikti knygą „Varėnos krašto dienoraščiai“, su padzūkavimais, su pasakojimais“.

Inga Gučienė prisipažino, kad viskas prasidėjo nuo vaikystės: „Kiekvienas iš mūsų turime vertybes, o mano vertybė yra šeima, o šeima yra čia – Varėnoje, dzūkų tarmė taip pat yra vertybė. Ją išsaugojau šioje knygoje“. Autorė teigė, kad kiekviena diena yra kūrybos pilna, kiekviena diena yra įvairiausių įvykių, nuotykių ir, žinoma, vaikai turi daugybę fantazijų.

I. Gučienės mama Elvyra Vežiukienė taip pat padėjo kurti pasakėles, kurias dažnai pasakoja savo anūkėliams Dominykui ir Antanėliui, tad jos nusileido ir į knygos puslapius. Knygos autorė atviravo, kad jos gyvenimo credo – per dainą perteikti absoliučiai visą mus supantį pasaulį, mus supančią aplinką. „Kodėl knygą atvežiau būtent jums, būtent čia? Nes esu gimusi Varėnoje, lankiau darželį, kurio jau nebėra, bet atsimenu jį kuo puikiausiai, jis – mano širdyje. Lankiau Varėnos mokyklą, tuo metu 1-ąją, lankiau muzikos mokyklą, ten – be galo geri atsiminimai, nes mane išmokė visų vertybių ir pagrindų, kuriuos aš turiu šiandien. Esu be galo jautri asmenybė, todėl nuolat per žiniasklaidą girdint, kad reikia investuoti į nekilnojamąjį turtą ir pan., aš manyčiau, kad reikia investuoti į save“, – pasakojo I. Gučienė.

„Draugų dienos“ autorė teigia, kad viskas prasideda nuo mūsų mažųjų kelio, taigi tas kelias ir prasidėjo šioje knygoje.

I. Gučienė dėkojo ir muzikos mokytojui Dariui Bachovui, kuris kūrė fonogramas šioms jos knygoje esančioms dainelėms.

Renginio metu koncertavo Varėnos lopšelio-darželio „Žilvitis“ auklėtiniai ir jaunoji dainininkė Atėnė Žibėnaitė, jų vadovas – Nerijus Bakula.

Knyga

Knyga skirta įvairaus amžiaus klausytojui (nuo 1 iki 14 m.), ji bus naudinga ir tėveliams, pedagogams. Keliaudami gamtos metų ratu, ne tik atskleisite jos paslaptis, bet ir rasite 16 dainų natas bei garso takelius (CD). Sekdami 6 pasakas ir dainuodami daineles (tekstai ir natos yra knygelėje, o fonogramos – kompaktinėje plokštelėje), sužinosite, kaip pavasarį dygsta mažas daigelis, o vasarą krūmas draugauja su voveraite.

Senolė, prabilusi tarmiškai, atskleis augalų paslaptis, o ūkininko Sodinio darže išvysite dainuojančias daržoves! Mažieji klausytojai, skaitantys vaikai, vyresnieji broliai ir seserys, suaugusieji – kiekvienas šioje knygoje atras savo mėgstamiausią pasakojimą ar dainą. O svarbiausias šios knygos paslaptis atskleis tikra ir nuoširdi draugystė.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: