Varėnos rajono savivaldybės meras A. Kašėta pateko į interesų konfliktą

0
135

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK) vienbalsiai nusprendė, kad Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta pažeidė iki 2019-12-31 galiojusio Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (VPIDVTĮ) reikalavimus vengti interesų konflikto, o jam kilus – nusišalinti (3 straipsnio 1 dalies 2 punktas, 11 straipsnio 1 ir 2 dalys).

„Varėnos meras pažeidė įstatymą tinkamai nenusišalinęs nuo klausimo, susijusio su jam artimo asmens privačiais interesais“, – BNS sakė VTEK atstovė Eglė Ivanauskaitė.
Tyrimo duomenys rodo, kad A. Kašėta 2019 m. rugsėjį tinkamai nenusišalino savivaldybės tarybos posėdyje svarstant klausimą, susijusį su vietinės reikšmės kelio prie Pamerkių kaimo rekonstrukcija, nors šiame kaime gyvena merui artimas asmuo – sesuo. A. Kašėta nusišalino tik prieš pat balsavimą dėl sprendimo priėmimo.
VTEK pabrėžia, kad VPIDVTĮ įpareigoja valstybinėje tarnyboje dirbančius asmenis nusišalinti nuo visų interesų konfliktą keliančio sprendimo procedūrų: rengimo, svarstymo, priėmimo (balsavimo). Asmuo privalo elgtis taip, kad nė nekiltų abejonių dėl jo veikloje egzistuojančio interesų konflikto.
Tyrimas atliktas gauto pranešimo pagrindu.
Pats A.Kašėta įsitikinęs, kad jam nusišalinti nereikėjo, tačiau sprendimo skųsti nežada. „Nė vienas tarybos narys savivaldybės niekada nėra nusišalinęs, man dirbant 5 metus meru, dėl to, kad rajone, kur ir jis gyvena, ir jo giminaičiai, asfaltuojamos gatvės. Tai yra infrastruktūros dalykai ir kelias veda į gyvenvietę, o ne į giminaičių kiemą“, – BNS sakė meras. „Ne, sprendimo neskųsiu, tik nemanau, kad jis tobulas“, – pridūrė jis.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: