Mobilūs pašnekesiai Subartonyse

0
66

Liepos 18 d. Mobilioji biblioteka į Subartonis atvežė ne tik naujų knygų,
bet ir naujų potyrių

Po šv. Mišių kaimo kapinaitėse subartoniškiai ir svečiai rinkosi prie bendruomenės namų, kur buvo įsikūrusi Varėnos viešosios bibliotekos „Mobiliųjų pašnekesių“ stotelė. Subartonių kaimo bendruomenės pirmininkė Onutė Slaminienė pasveikino visus susirinkusius ir pakvietė bendrai nuotraukai. Įsiamžinus susirinkusiems buvo pristatyta mobilioji biblioteka, jos teikiamos paslaugos, darbo grafikas ir „Mobiliųjų pašnekesių“ projektas. Pirmasis pašnekesių svečias – Vytaras Radzevičius pasakojo apie savo pirmąjį apsilankymą bibliotekoje, apie pasaulio pažinimą iš knygų vaikystėje ir iš to kilusi norą keliauti. Prisiminė ir keisčiausią mobiliąją biblioteką ant kupranugario, matytą kažkurioje Afrikos šalyje bei daugybę nuotykių, nutikusių kelionių metu. Nepastebimai pralėkė laikas klausantis V. Radzevičiaus istorijų.
Susirinkusiems sveikinimo žodžius tarė Varėnos rajono savivaldybės Kultūros ir sporto skyriaus vedėja Laima Denutienė, Merkinės dekanas kun. dr. Robertas Rumšas, Varėnos r. totorių draugijos pirmininkė Liusia Gaidukevičienė ir kiti renginio svečiai. Varėnos viešosios bibliotekos bibliotekininkei Jurgitai Žukienei įteikus bibliotekos direktoriaus Eitaro Kazimiero Krupovičiaus padėkas „Mobiliųjų pašnekesių“ dalyviui ir Subartonių bendruomenės pirmininkei, visi buvo pakviesti ragauti Vytaro Radzevičiaus išvirtos tailandietiškos sriubos TAM YAM ir klausytis Merkinės kapelos.
Kita „Mobiliųjų pašnekesių“ stotelė – Karpiškių žvėrynėlis liepos 27 d. (pirmadienį), 11 val., su fotomenininku Ričardu Anusausku. Kviečiame visus atostogaujančius leistis į užburiantį gamtos ir kūrybos pasaulį. Jūsų lauks didelis lauko ekranas, fotografijų ir gyvūnų fiksavimo subtilybių pristatymas laukinių gyvūnų apsuptyje. Po pašnekesių – ekskursija po Karpiškių žvėrynėlį su svetingaisiais jo šeimininkais.
Trečioji „Mobiliųjų pašnekesių“ stotelė bus rugpjūčio 1 d., 19 val.,(šeštadienį) Vilkiautinyje, kur gerą nuotaiką dovanos Mockevičių šeima: aktorė Vitalija Mockevičiūtė, etnomuzikologas Darius Mockevičius ir jų mama pedagogė, folkloristė, knygos „Šoka šarka ir genys“ autorė Vanda Mockevičienė.
Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir Varėnos rajono savivaldybės administracija.

Jurgita Žukienė
Varėnos viešosios bibliotekos bibliotekininkė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: