Varėnos pasieniečiams įkliuvo rūkalus, įtariama, gabenusi trijulė iš Šalčininkų

0
26

Prie sienos su Baltarusija VSAT pareigūnai sulaikė 4 tūkst. pakelių
kontrabandinių cigarečių ir, įtariama, su šio krovinio gabenimu siejamus tris Šalčininkų rajono gyventojus.

Antradienį VSAT Varėnos pasienio rinktinės Tribonių pasienio užkardos pareigūnai patikrino vietovę ties Šalčininkų rajono Pašalčio kaimu. Turėta žinių, kad čia plytinčiame Dundulės miško masyve gali būti gabenamas neteisėtas krovinys. Būtent šioje vietovėje pasieniečiai aptiko miško tankmėje tūnojusius 27 ir 28 metų Šalčininkų rajono gyventojus. Vienas jų, 27-erių vyras, neturėjo pasienio ruože privalomų asmens dokumentų.
Apylinkes patikrinę VSAT pareigūnai, kuriems talkino kinologas su dvejų metų vokiečių avigane Norika, netoliese aptiko likimo valiai paliktus keturis ryšulius. Prie jų buvo pritvirtintos savadarbės petnešos. Iš viso rasti 4000 pakelių cigarečių „NZ Black“ su baltarusiškomis banderolėmis.
Ikiteisminio tyrimo veiksmus tęsę pasieniečiai sulaikė ir dar vieną vyrą, 28 metų Šalčininkų rajono gyventoją. Pirminiais duomenimis, jis taip pat siejamas su Dundulės miško masyve rastu cigarečių kroviniu.
Kontrabandininkams gresia baudos arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. 27 metų šalčininkiečiui administracine tvarka teks atsakyti ir už tai, kad pasienio ruože buvo be asmens dokumento. Jis tokį nusižengimą padarė pakartotinai, todėl ir skiriama bauda didesnė – nuo 90 iki 170 eurų.
Kontrabandinis krovinys saugomas Tribonių pasienio užkardoje.

VSAT Varėnos pasienio
rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: