Pagerbti šimtukininkai

0
92

Varėnos rajono savivaldybėje tradiciškai pagerbti Varėnos rajono
abiturientai, kurių žinios valstybiniuose brandos egzaminuose įvertintos
šimtu balų, taip pat ir jų mokytojai

Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos mokinė Deimantė Žilinskaitė po šimtą balų surinko iš lietuvių kalbos ir literatūros bei anglų kalbos egzaminų, po šimtą balų įvertintos Valkininkų gimnazijos mokinio Lauryno Solovjovo anglų kalbos ir geografijos egzaminų žinios, Merkinės Vinco Krėvės gimnazijos mokinė Rovena Černiauskaitė šimtuką surinko iš anglų kalbos, Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijos mokiniai Akvilė Baranauskaitė ir Rytis Skamarakas šimtukus surinko iš anglų kalbos valstybinio brandos egzamino.
Sveikindamas abiturientus, Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta pasidžiaugė, jog Varėnos krašte yra daug talentingo ir gabaus jaunimo, o apie tai liudija ir šių abiturientų išlaikyti egzaminai, ir daugybė mokinių pasiekimų bei laimėjimų įvairiuose konkursuose ir olimpiadose. „Linkiu, kad studijos jums būtų sėkmingos ir kad apskritai gyvenime pasiektumėt kuo daugiau laimėjimų“.
Meras taip pat padėkojo ir jų mokytojams, kurie profesionaliu ir kruopščiu darbu daug prisideda prie mokinių mokymosi rezultatų ir pasiekimų. Šimtukininkus ir jų mokytojus taip pat pasveikino Švietimo skyriaus vedėja Stasė Bingelienė. „Šimtukas yra labai didelis pasiekimas. Tai yra gabaus mokinio ir mokytojo ambicija. Labai sveikinu su šiuo pasiekimu. Linkiu, kad turėtumėt kuo daugiau asmeninių ambicijų ir ambicijų, susietų su mūsų kraštu ir Lietuva“.
Vėliau abiturientai pasakojo apie savo pasirinkimus studijuoti. Šimtukininkai studijuos Vilniaus universitete teisę, psichologiją, žurnalistiką, politologiją, Lietuvos sveikatos mokslų universitete mediciną.
Meras pasidžiaugė, jog žingeidūs ir motyvuoti jaunuoliai pasirinko mūsų šaliai reikalingas profesijas. „Labai svarbu, kad jaunimas išlaikytų ryšį su Varėnos kraštu, todėl kviečiu jus visada pasidalinti gražiomis idėjomis ir iniciatyvomis. Savivaldybės durys jums visada atvertos, ateikit, jeigu turėsit naudingų pasiūlymų, kaip gražinti Varėnos kraštą, visada esat laukiami“.
Šimtukininkams buvo įteiktos vertingos naujai išleistos knygos „22–eji nepriklausomybės metai Merkinėje (1918–1940)“ ir ekologiški puodeliai su Varėnos logotipu, mokytojams įteiktos knygos „Varėnos krašto dienoraščiai“ ir gėlės.

Rūta Averkienė,
Varėnos rajono savivaldybės administracijos Bendrojo
skyriaus vyr. specialistė

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: