Rugsėjis sukvietė į klases

0
118

Antradienį prasidėję naujieji mokslo metai buvo kiek kitokie negu
ankstesniais metais – šventė vyko, bet ji buvo santūrėsnė irkaukėta…

Rita REIVYTĖ
Šventė dviem etapais ir su
spalvingais balionais
Didžiausioje rajono mokykloje

  • Varėnos „Ryto“ progimnazijoje
    Rugsėjo 1-osios šventė vyko dviem
    etapais. Pirmieji į mokyklą rinkosi
    pradinių -1-4 klasių – mokinukai,
    lydimi tėvelių, o po dviejų valandų
    naujuosius mokslo metus direktorius
    Rimas Vasiliauskas paskelbė
    vyresnėliams – 5-8 klasių mokiniams.

R.Vasiliausko teigimu, šiemet progimnazijoje mokysis 702 vaikai, pradinėse klasėse – 370, kiti 330 – vyresnėse. Mokykla šiemet turi 3 mokyklinius autobusėlius, kurie vežios mokinius iš aplinkinių kaimų. Šiemet, kaip ir pernai, gausu pačių mažiausių – pirmokėlių, susidarė net keturios klasės.
Direktorius ir svečiai – Seimo narys Juozas Baublys bei rajono savivaldybės mero pavaduotojas Giedrius Samulevičius dėvėjo kaukes ir kalbėdami jų nenusiėmė, taip pat su kaukėmis buvo ir mokytojai bei kai kurie vaikai ir tėvai. Visa tai įnešė tam tikro rūstumo, tačiau vaikai, nematę draugų kone pusmetį ir jų labai pasiilgę, kuždėjosi tarpusavyje ir nelabai klausėsi, ką kalba direktorius ir svečiai, tik pirmokėliai buvo tylūs ir baugščiai dairėsi aplinkui.
Po oficialiosios dalies mokytojai vaikus nusivedė į klases, o tėvai liko laukti kieme, kol baigsis pirmoji šių mokslo metų pamoka.
Po poros valandų progimnazijos kieme jau klegėjo vyresnėliai, juos sveikino direktorius ir rajono meras Algis Kašėta, mokiniai pasveikino rugsėjį tradiciškai paleisdami į dangų Lietuvos vėliavos spalvas simbolizuojančius balionus.

Gimnazistai kėlė vėliavas
Naujieji mokslo metai iškilmingai pradėti Varėnos „Ąžuolo“ gimnazijoje, čia tradiciškai vyko vėliavų pakėlimo ceremonija – suplevėsavo Lietuvos valstybinė, tautinė ir gimnazijos vėliavos; gimnazistus sveikino meras A.Kašėta, gimnazijos direktorė Milda Padegimaitė, kiti svečiai. Panaši vėliavos pakėlimo ceremonija vyko ir Valkininkų gimnazijoje, šios miestelio gimnazijos bendruomenę su naujaisiais mokslo metais taip pat pasveikino rajono meras.
Neįprastoje aplinkoje šie mokslo metai prasidėjo Merkinės Vinco Krėvės gimnazijoje. Kadangi vyksta pastato renovacija, gimnazija šiemet glaudžiasi buvusioje internatinėje mokykloje.

Menų mokykla sugrįžo namo
Daugiau negu po metų „tremties“ Jadvygos Čiurlionytės menų mokykla ir Moksleivių kūrybos centras sugrįžo į atnaujintas patalpas.
Pastatas atnaujintas įgyvendinant projektą „Pažeidžiamų vaikų socialinė įtrauktis per meną Lietuvos ir Baltarusijos pasienio regionuose“ („Atrask mane“) pagal 2014–2020 metų Europos kaimynystės priemonės Latvijos, Lietuvos ir Baltarusijos bendradarbiavimo per sieną programą. Bendra projekto vertė – 1 436 413,00 Eur. Europos Sąjunga finansuoja 90 proc. projekto vertės – 1 292 771,70 Eur.
Naujus mokslo metus šių įstaigų mokytojai ir mokiniai pradės šviesiose ir jaukiose erdvėse.
Rugsėjo 1-oji čia prasidėjo džiugia gaida – renovuotu pastatu džiaugėsi ir šeimininkai, ir moksleiviai, ir, žinoma, valdžios atstovai.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: