Rugsėjis – rankinio pradžia

0
148

Šį pavasarį pandemijos sujauktas šalies sportinis gyvenimas paliko savo pėdsakus ir rankinio aikštelėse. Buvo nutrauktos visos varžybos, be nugalėtojų liko net Lietuvos čempionatai. Laimė, po keturių mėnesių pertraukos LRT nutarė atnaujinti turnyrus ir likviduoti kai kurias „skolas“. Taip buvo sužaistos federacijos supertaurės rungtynės, per kurias Vilniaus „Šviesa“, kurioje šiemet žaidžia du Varėnos „Ūlos“ auklėtiniai – Laurynas Palevičius ir Taurintas Markiavičius, įveikė net tris varėniškius – Tomą Valentukevičių, Mykolą Lapiniauską ir Audrių Savičių – savo gretose turintį Klaipėdos „Dragūną“. Atsinaujinus jaunių varžyboms, šauniai pasirodė Varėnos SC 19-mečių komanda, iškovojusi Lietuvos čempionato sidabro medalius.
O štai rugsėjį į kovas stos Lietuvos pirmosios lygos rankinio pirmenybių dalyviai, tarp kurių vėl matysim Varėnos „Ūlos“ kolektyvą.
Tiesa, šio turnyro dalyvių sudėtis yra šiek tiek pasikeitusi – 2020/21 metų čempionate nutarė nedalyvauti trys komandos – Tauragės „Šiltaura-SC“, Vilniaus SM „Tauras-Smūgis“ ir Lietuvos jaunių rinktinė. Už tai varžybas papildė antra uostamiesčio ekipa – daugkartinio šalies čempiono „Dragūno“ dubleriai, pasivadinę „Dragūnu-Viesulu“. Tad visą šį sezoną pirmosios lygos čempionate startuos aštuonios komandos: be jau minėtų dragūniečių, tai bus Klaipėdos „Mėmelis-CSC Telecom“, Kauno rajono SM „Garliava“, Vilniaus „HC Amber“, Šalčininkų rajono, o tiksliau – Eišiškių „Sokol“, Molėtų „HC Molėtai“, Pasvalio „Kurana-SM“ ir „Ūla“.
Praėjusį penktadienį mūsų komandos vadovai LRF varžybų orgkomitetui pateikė dalyvių paraišką, kurioje įregistruoti net 30 žaidėjų. Tarp jų – ir veteranai, ir jaunimas. Iš vyresnių, kovose užgrūdintų rankininkų į „Ūlos“ sudėtį įtraukti du – Rimantas Palevičius ir Kęstutis Ikasala. Tiesa, dar neaišku, ar pirmasis spės grįžti iš Švedijos, kur šiuo metu dirba ir sportuoja. Už tai pasieniečio pareigas einantis K.Ikasala žada pagal galimybes komandai padėti. O kad tokia parama yra reikalinga, jis įrodė praėjusiame turnyre, kai po pertraukos į aikštelę įėjęs „Ūlos“ senbuvis į Klaipėdos „Mėmelio“ vartus įmetė 12, o į „Sokolo“ – 11 įvarčių.
Šiemetinėje Varėnos komandoje matysime nemažai pastarajame turnyre rungtyniaujančių jaunų žaidėjų. Tai – Klaidas Stoškus, Mantas Sereičikas, Aurelijus Arlauskas, Aurimas Balčikonis, Kęstas Leikauskas, Mykolas Baliūnas, Laurynas Mikalonis ir dar keli. O greta jų startuos visas būrys neseniai pasibaigusių Lietuvos U-129 pirmenybių sidabro medalininkų, trenerio Tomo Baryso auklėtinių. Tad šio sezono „Ūlai“ vadovaus treneris Tomas Barysas, Irmantas Markiavičius ir Gintarė Krapukaitienė.
Pagal šią savaitę patvirtintą pirmosios lygos čempionato tvarkaraštį Varėnos „Ūla“ pirmąsias rungtynes žais rugsėjo 27 dieną Vilniuje su HC „Amber“ ekipa, o pirmasis mūsų rankininkų pasirodymas savo aikštelėje Varėnos sporto mėgėjų laukia spalio 11-ąją, kai mūsų „Ąžuolo“ sporto salėje viešės Klaipėdos „Mėmelio-CSC“ ekipa.
Beje, visos mūsų šio turnyro rungtynės bus žaidžiamos sekmadieniais. „Ūla“ namuose sužais ketverias pirmojo rato ir trejas antrojo rungtynes.
Nors dalyvių sumažėjo, bet pirmenybių sistema nepasikeitė. Po dviejų rato kovų pirmą vietą užėmusi komanda iš karto pateks į finalinę grupę, o paskutinė – aštunta – iškris. Likusios šešios ekipos dalyvaus atrankos varžybose dėl teisės žaisti finale.
„Mūsų kolektyvas šiemet gerokai atjaunėjęs, – „Giružiui“ sakė vienas „Ūlos“ trenerių T.Barysas. – Žinome, kad bus sunku kovoti su labiau patyrusiais varžovais. Tačiau vaikinai nusiteikę kautis ir dirba rimtai. Per savaitę turime net po penkias treniruotes. Aš neįsivaizduoju Varėnos be Lietuvos pirmenybėse žaidžiančios mūsų rankinio komandos. Juolab, kad šie metai ne eiliniai. Lygiai prieš 50 metų, 1970-ųjų rudenį, tuometinio rajono sporto komiteto pirmininko Kęstučio Plukio prieš porą metų suburta Varėnos vyrų rankinio komanda debiutavo respublikos pirmenybėse ir žaidė atkrintamąsias rungtynes dėl teisės pereiti „A“ klasę. Belieka pakartoti šį žygį. Todėl pasistengsime, kad šis „Ūlos“ sezonas būtų sėkmingas.“

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: