Problema išspręsta: du kraujospūdžio aparatai…

0
58

Matuizose kovo 16 d. prisidengus karantinu buvo uždarytas medicinos punktas, nors tam Varėnos PSPC įgaliojimų neturėjo, ir vienos didžiausių rajono gyvenviečių žmonės liko be elementariausių paslaugų, todėl rašė prašymą Varėnos PSPC, merui, tarybai. Iškilus viešumon skundo turiniui, Varėnos PSPC atvežė į Matuizas du elektroninius kraujospūdžio aparatus, dezinfekcinių priemonių ir pakabino ant durų
bendrosios praktikos slaugytojos telefono numerį…

„Giružio“ 39 numeryje rašėme, kad per 500 Matuizų gyvenvietės žmonių kreipėsi į Varėnos PSPC, rajono merą Algį Kašėtą bei rajono tarybą piktindamiesi, kad kovo 16 d., prisidengiant karantinu, buvo uždarytas medicinos punktas ir žmonės liko be elementarių paslaugų – prireikus neturi kur nueiti susileisti vaistų, pasimatuoti kraujo spaudimo, o ir būtiniausių medikamentų nusipirkti reikia važiuoti į Varėną. Tačiau pasibaigus karantinui, medicinos punkto darbas Matuizose nebuvo atnaujintas. Šią problemą rajono tarybos posėdyje rugsėjo 29 dieną iškėlęs Vidas Mikalauskas mero A.Kašėtos klausė, kodėl apie gyventojų skundą nebuvo informuoti tarybos nariai ar bent Sveikatos komitetas, nes gyventojų prašymas buvo adresuotas ir tarybai, tačiau meras paskubėjo šią temą užgniaužti, sakydamas: „Kolega, aš tikrai raštu galėsiu atsiųsti jums kopiją atsakymo gyventojams ir jūs jo sulauksit, tačiau toks žanras, kaip paklausimai dėl vienos ar kitos problemos nėra numatytas, nes mes galim penkiasdešimt tokių klausimų pateikti, tai aš toliau tos temos neplėtosiu.“.
Spalio 12 d. rajono mero raštą kartu su Varėnos PSPC direktoriaus Dano Bortkevičiaus atsakymu Matuizų gyventojams V.Mikalauskas gavo.
Savo atsakyme D.Bortkevičius teigia, kad Vyriausybei paskelbus karantiną, laikinai buvo sustabdyta Varėnos r. esančių medicinos punktų veikla, nes nebuvo galimybės užtikrinti saugų ir kokybišką, atitinkantį infekcijų kontrolę aptarnavimą. Karantiną atšaukus, sugriežtinti specialieji reikalavimai asmens sveikatos priežiūros paslaugas teikiančioms įstaigoms išliko. Varėnos PSPC pritaikė pagal šio laikotarpio reikalavimus patalpas Varėnoje, Merkinėje ir Valkininkuose, o kitos – tarp jų ir Matuizose – neatitiko reikalavimų, todėl teko uždaryti.
Visa pastraipa rašte skiriama informacijai, kad gyventojai į PSPC gali kreiptis nuotoliniu būdu – paskambinę, užsiregistravę ir paskirtu laiku sulauks gydytojo skambučio, kurio metu gydytojas, išklausęs paciento nusiskundimų, priims sprendimą dėl kontaktinės konsultacijos, tolimesnio gydymo, vaistų ar reikalingų priemonių išrašymo.
D.Bortkevičius taip pat informavo, kad atsakingi PSPC darbuotojai lankėsi Matuizose tam, kad informuotų seniūną ir bendruomenės pirmininkę apie asmens sveikatos priežiūros paslaugų teikimo galimybes Matuizų medicinos punkte bei perdavė du elektroninius kraujospūdžio matavimo prietaisus, asmens apsaugos ir dezinfekavimo priemonių, kad tuo galėtų pasinaudoti matuiziškiai. Taip pat informavo, kad Matuizų medicinos punkte įdiegta nauja telefoninio ryšio linija, kuria paskambinus bus galima pasikonsultuoti su bendrosios praktikos slaugytoja, o telefono numeris skelbiamas ant Matuizų punkto įėjimo durų.
Na, vis šis tas – nors kraujospūdžio matuotis nereikės Varėnon važiuoti…

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: