Varškėje yra daug baltymų, riebalų, mineralų, vitaminų, makro ir mikroelementų, tačiau dar daugiau naudos iš produkto galima gauti, teisingai jį derinant su kitu maistu.
Patariama suaugusiesiems šį fermentuotą pieno produktą valgyti ryte, nes jis sulaiko skystį, o vaikams ir maitinančioms motinoms – vakare, nes šiuo atveju augimui reikalingi baltymai yra geriau absorbuojami.
Geriausi varškės priedai – žalumynai: juose yra chlorofilo, folio rūgšties ir naujų vitaminų, bei grietinė, kuri pagerina riebaluose tirpių vitaminų ir kalcio absorbciją. Be to, galite valgyti varškę su uogomis.
Šio produkto nerekomenduojama derinti su pipirais ar druska, nes jie mažina skysčių išsiskyrimą iš organizmo, ir cukrumi. Kai į varškę dedame cukraus, gauname papildomų kalorijų, tai pažeidžia angliavandenių apykaitą. Visos saldžios masės paprastai nepakankamai kokybiškos, o kartais pieno riebalų pakaitalai yra užmaskuoti po priedais.
Gera varškė neturėtų turėti rūgštaus ar aštraus kvapo, be to, joje neturėtų būti krakmolo – kad nustatytumėte medžiagą, į varškę galite įlašinti jodo. Jei lašas tampa mėlynas, tada varškė nėra tikra. Varškėje esantis krakmolas rodo, kad tai yra visiškai dirbtinis, nenatūralus produktas, klastotė – gamintojas apgaudinėja savo vartotoją.