Kūrybinė šokių studijos „Mikitukas“ stovykla – „Menų dūzgės“

0
155

Įprastas šokių studijos „Mikitukas“ darbų ritmas sustabdytas, o kiekvienas, dirbantis su vaikais žino, jog išlaikyti kolektyvą, nepakitusį tokiomis sąlygomis sunkiai įmanoma. Nuotolinis mokymas dar labiau sumažino vaikų motyvaciją tobulėti dėl savęs ir, žinoma, uždraustos kelionės, be kurių „Mikituko“ darbas vėlgi sunkiai įsivaizduojamas. Visa tai, kas vaikams kėlė džiaugsmą – uždrausta. Taip šokių studijos vadovei kilo mintis surengti naują, kolektyvo tradicija gebančią tapti, kūrybinę stovyklą – „Menų dūzgės“, skirtą kolektyvo šokėjams.

Vizija nuo pat pradžių buvo aiški – vaikams reikia suteikti džiaugsmo, o tai padaryti geriausia kūrybos dėka. Nauji šokių stiliai, edukacinės programos – visa, ko mums reikia tokiomis sąlygomis, maksimaliai gerai atlikti savo darbą. Kolektyvo vadovė parašė projektą – „Menų dūzgės“ ir laimėjo Varėnos r. savivaldybės švietimo programų finansavimo konkursą, kurio dėka projektas įgyvendintas!

„Menų dūzgės“ – daugiafunkcinė programa, apimanti ir mokanti kelių meno rūšių (ne konkrečios vienos), šokių ir tradicijų puoselėjimo, siekiant šių dedamųjų tarpusavio sąsajos. Tai mentalinio ir motyvacinio skatinimo tobulėti, bendruomeniškai suartėti, aktyviai dalyvauti visuomeniniame gyvenime ir išmokti kelių meno rūšių, ne apsistoti ties viena, pobūdžio dienos stovykla.

Kūrybinėje stovykloje sutiko dalyvauti ir dvi profesionalios choreografės: Eglė Misiukevičiūtė – šokėja, choreografė ir pedagogė, choreografijos studijas baigusi Klaipėdos universitete. Studijavo šokį Suomijoje ir Ispanijoje. Taip pat šokio meno mokėsi Anglijoje, Švedijoje bei Amerikoje. Eglė dažnai šoka televizijoje ir koncertuose su įvairiais atlikėjais, o vienas iš jų – Donatas Montvydas. Taip pat yra kūrusi choreografijas roko operoms ir reklamoms. O šiais metais organizavo vieną didžiausių festivalių „Vizijos“; Greta Marija Eidulevičienė, turinti Klaipėdos universiteto choreografijos bakalaurą, Kauno technologijos universiteto pedagogo kvalifikaciją. Lizencijuota Zumba kids, junior, aqua, fitness, toning, zumbini ir strong by Zumba trenerė, šiuolaikinio šokio kolektyvo SOTE vadovė, Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokyklos choreografijos mokytoja, viena iš respublikinio šokio festivalio „Saldi druska“ ir „Saldi druska Zumba fiesta“ organizatorių.

Jų dėka vaikai susipažino su naujais šokių stiliais. Pamokos vyko kiekvieną rytą iki pietų visas tris dienas. Zumbos treniruotės mokino lotynų Amerikos ritmo, o Eglės pamokose atsispindėjo šiuolaikinis šokis, perpintas gatvės šokiais ir „lady“ stiliumi. Pamokų nauda neįkainojama visam mūsų kolektyvui. Todėl abipusį bendradarbiavimą nuspręsta tęsti.

Stovyklautojų maitinimą patikėjome kavinei „Fortūna“. Dėkojame už skanius pietus ir picas, kurios vaikams ir svečiams visada patinka. Parduotuvėje „Saulutė“ radome skanių užkandžių, puikiai tikusių šokėjams.

Nuostabiausi amatininkai pravedė vaikams edukacijas, neskaičiuodami savo laiko ir palikdami vaikams daug prisiminimų ir dovanų. Vaikai pasigamino sau bandeles, sūrius, molio dirbinius, žvakes, žaisliukus Kalėdų eglutėms, piešė anglimi, ir darė kitus amatininkų gaminius bei tyrinėjo avilį su bitėmis! Edukacijos vyko visoms trims „Mikituko“ šokėjų grupėms. Vykusios edukacijos: dzūkiška patrova, baltas močiutės sūris, šiaudinių žaislų gamyba, piešimas anglimi, žvakių liejimas, žolelės gydo ir ramina, juostų rišimas, fotografija su mumis ir tarp mūsų, duonos kepimas, kas avilyje gyvena ir kt.

Stovyklautojų tvarka rūpinosi: vaikus prižiūrėjo keturios mokytojos: Jolanta Stankevičienė, Viktė Petrūnina, Onutė Zacharkienė ir Violeta Naruševičiūtė; Vaikų ir patalpų higiena, dezinfekavimu ir daiktų saugumu rūpinosi mūsų budintis darbuotojas Valdas, kuris kartu su mumis 3 dienas nuo ryto iki vakaro leido kartu; direktorės ir nuoširdžios draugės pareigas, pagalbą, rūpestį, edukacijų ir ne tik organizavimą vykdė Sigita Švedė; Amatų centro pagalbininkai rūpinosi pagalba tvarkantis po edukacijų, po maitinimo, tiekiant maitinimą.

Trys nuostabios, emocijų ir įspūdžių pilnos dienos. Skubame dar kartą dėkoti visiems prisidėjusiems, kad šis projektas būtų įgyvendintas! Visiems didelis ačiū! Dėkojame už palaikymą, kurio sulaukėme, už supratingumą ir rūpestį!

Be galo džiaugiamės tokia patirtimi ir draugyste tokiu sunkiu visiems laikotarpiu. Viktė Petrūnina

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: