Varėna – raudonojoje zonoje

0
104

Šios savaitės pradžioje susirgimų skaičiui spėriai išaugus Varėnos rajonas, „peršokęs“ geltonąją zoną, iškart atsidūrė raudonojoje

Rita Reivytė

Įgavo pagreitį
Koronoviruso plitimas įgavo pagreitį ne tik šalyje, bet ir mūsų rajone. Diagnozuojami ne tik pavieniai ligos atvejai, bet ir židiniai. Paaiškėjo itin nemalonūs faktai, kad ligos židiniai atsirado ne tik lopšelyje-darželyje „Žilvitis“, bet ir SODROS Varėnos poskyryje, kur serga jau 6 žmonės, bei ši liga spalio 29 dieną diagnozuota ir dviem VšĮ Varėnos pirminės sveikatos priežiūros centro greitosios medicinos pagalbos (GMP) skyriaus darbuotojams.

Gal Varėnos PSPC trūksta tvarkos?
Kaip informuoja Varėnos PSPC, siekiant apsaugoti Varėnos rajono gyventojus ir suvaldyti ligos plitimą, buvo nustatyti su užsikrėtusiais specialistais galimai kontaktavę kolegos. Šešiolika Varėnos PSPC greitosios pagalbos skyriaus darbuotojų izoliavosi. Visiems GMP skyriaus darbuotojams spalio 30 d. paimti mėginiai COVID-19 ligai nustatyti. Dėl žmogiškųjų resursų stygiaus apsunkintas GMP skyriaus darbas, tačiau Varėnos GMP skyriui sutiko pagelbėti GMP brigados iš Kauno ir Alytaus GMP stočių, kurios budės Varėnos PSPC aptarnaujamoje teritorijoje Todėl ir toliau bus operatyviai reaguojama į gyventojų iškvietimus.
Tik atlikus pakartotinus tyrimus GMP darbuotojams ir įvertinus gautus tyrimų rezultatus, Varėnos GMP brigadų veiklą planuojama atnaujinti šios savaitės pabaigoje.
Bet Varėnos PSPC direktorius danas Bortkevičius, pateikdamas informaciją rajono valdžiai, savo GMP skyriaus darbuotojams prisakė tylėti, nes tam, matyt, buvo pagrindo. Iš neoficialių šaltinių yra žinoma, kad vairuotojas, kuriam pirmam buvo padarytas COVID-19 testas, informacijos apie teigiamą rezultatą pats negavo, o atsakymas voliojosi kažkur GMP skyriuje. Atėjus laikui pagal grafiką dirbti, jis atėjo į darbą – sirgdamas! – bei nuvažiavo į Alytų, kur buvo pasiųstas. Tik vėliau kažkas apsižiūrėjo, kad jo testas teigiamas, sirgdamas vyras toliau dirbo ir galimai paplatino virusą. Ar ne todėl direktorius liepė skyriaus medikams tylėti, nes trūksta elementarios tvarkos?


Varėnos rajonas priskirtas raudonajai zonai

Nuo lapkričio 2 iki lapkričio 8 d. imtinai, remiantis naujuoju šviesoforo principu, raudonajai zonai priskiriamos dar trylika šalies savivaldybių, tarp jų – ir Varėnos rajonas.
Į raudonąją zoną patenka tos savivaldybės, kuriose sergamumas viršija 50 atvejų 100 tūkst. gyventojų, teigiamų testų dalis – 4 proc. ir daugiau, o atvejų, nesusijusių su protrūkiais ar židiniais, dalis yra 30 proc. ar daugiau per savaitę, arba tos, kuriose sergamumas bus didesnis negu 150 atvejų 100 tūkst. gyventojų ir atvejų, nesusijusių su protrūkiais ar židiniais, dalis yra 30 proc. ar daugiau per savaitę, t. y. savivaldybėje turi būti registruota ne mažiau kaip 10 atvejų per savaitę. Primenama, jog apsauginės veido kaukės yra privalomos tiek vidaus patalpose, tiek ir lauke.
Nacionalinio sveikatos centro pateikiamame žemėlapyje ketvirtadienio, lapkričio 5 d., rytą nurodoma, kad Varėnos rajone sirgo 52 žmonės, t.y. serga 249,50 100 000 gyventojų.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: