Prezidentas patvirtino Vyriausybės sudėtį

0
43

Lietuvos Respublikos Prezidentas Gitanas Nausėda, vadovaudamasis Konstitucija ir atsižvelgdamas į Ministrės Pirmininkės Ingridos Šimonytės teikimą, pasirašė dekretą, kuriuo patvirtino XVIII Vyriausybės sudėtį.

Pasak šalies vadovo, naujasis ministrų kabinetas pradeda savo darbą nelengvu visai Lietuvai laikotarpiu, o pirmaeilis ir neatidėliotinas uždavinys jam bus įveikti pandemijos krizę, imantis greitų, ryžtingų ir veiksmingų sprendimų.

Prezidentas pabrėžė, kad turėjo galimybę susitikti ir išsamiai susipažinti su visais kandidatais į ministrus, taip pat įvertinti jų tinkamumą eiti atsakingas pareigas.

„Šis procesas baigėsi maždaug tuo pat metu, kai buvo parengta ir Lietuvos Respublikos Vyriausybės programa, kuri rytoj bus pradėta svarstyti Lietuvos Respublikos Seime. Visą šį laiką mes išnaudojome susitikimams su kandidatais, jų dalykinės patirties įvertinimui. Džiaugiuosi, kad, konstruktyviai bendradarbiaujant su valdančiosios koalicijos atstovais, pavyko suderinti visas kandidatūras į ministrų pozicijas“, – sakė Prezidentas.

XVIII Vyriausybėje dirbs šie ministrai:

Arvydas Anušauskas – krašto apsaugos ministras;

Aušrinė Armonaitė – ekonomikos ir inovacijų ministrė;

Agnė Bilotaitė – vidaus reikalų ministrė;

Evelina Dobrovolska – teisingumo ministrė;

Arūnas Dulkys – sveikatos apsaugos ministras;

Simonas Gentvilas – aplinkos ministras;

Simonas Kairys – kultūros ministras;

Dainius Kreivys – energetikos ministras;

Gabrielius Landsbergis – užsienio reikalų ministras;

Kęstutis Navickas – žemės ūkio ministras;

Monika Navickienė – socialinės apsaugos ir darbo ministrė;

Gintarė Skaistė – finansų ministrė;

Marius Skuodis – susisiekimo ministras;

Jurgita Šiugždinienė – švietimo, mokslo ir sporto ministrė.

Pasak šalies vadovo, pirmadienį pristatytos naujosios Vyriausybės programos pirminis įvertinimas leidžia teigti, kad ji yra ambicinga ir atitinka Gerovės Lietuvos vizijoje keliamus tikslus. „Apie tai teko nemažai diskutuoti ir su kandidatais į ministrus. Galiu tvirtai pasakyti, kad daugeliu atvejų nuostatos, principai, planai ir strategijos sutampa, todėl tikiuosi ir toliau glaudaus bendradarbiavimo, žiūrėjimo viena kryptimi ir tikiu, kad galime daug padaryti Lietuvos labui“, – sakė Prezidentas.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: