Dėl kaltinimų pareigūnams pasisavinus 5000 eurų – teks atsakyti pačiam

0
85

2020 m. birželio 22 d. Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Alytaus apskr. VPK) Imuniteto ir vidaus tyrimų skyriaus pareigūnai atliko įvykio aplinkybių patikslinimą pagal 43 metų vyriškio pareiškimą dėl galimai Varėnos rajono policijos komisariato pareigūnų įvykdytos nusikalstamos veikos.
Asmuo teigė, kad praėjusių metų birželio 12 d. apie 10 val. Varėnos r., Kuklių k., į jo namus buvo atvykę du Alytaus apskr. VPK Varėnos rajono policijos komisariato pareigūnai, po kurių apsilankymo jis pasigedo kambaryje laikytų 5000 eurų. Vyro pateikta informacija ir parodymai, peržiūrėjus mobiliųjų vaizdo stebėjimo kamerų ant tarnybinių uniformų įrašus, nepasitvirtino. Atsižvelgiant į tai, kad Varėnos policijos komisariate jo atžvilgiu atliekami keli ikiteisminiai tyrimai, vyras buvo įspėtas apie melagingų parodymų davimo pasekmes, tačiau teigė sakąs tiesą.
Buvo priimtas sprendimas asmens atžvilgiu pradėti ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 235 str. (Melagingi skundas, pareiškimas, pranešimas, parodymai, išvados ir vertimas) ir 236 str. (Melagingas įskundimas ar pranešimas apie nebūtą nusikaltimą). Surinkus reikalingus įrodymus byla kaltinamuoju aktu perduota į teismą. Už šią nusikalstamą veiką gresia bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.
Ikiteisminį tyrimą kontroliavo Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.
Alytaus apskr. VPK Imuniteto ir vidaus tyrimų skyrius aktyviai vykdo policijos pareigūnų ir darbuotojų apsaugą nuo galimo neteisėto poveikio, kuriuo siekiama paveikti sąžiningą ir objektyvų pareigų atlikimą.

Alytaus VPK inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: