Opozicija boikotuoja?

0
79

Vasario 26 d. vykusiame rajono Tarybos posėdyje opozicijos atstovai vėl
nedalyvavo balsuojant dėl keturių sprendimo projektų. Kodėl?

Rita Reivytė

Tai, opozicijos narių teigimu, buvo sąmoningas sprendimas, kurį išprovokavo Varėnos rajono mero Algio Kašėtos elgesys tarybos posėdžių metu.
Opozicijos nariai savo pareiškime teigia, kad jau beveik metus vykstant nuotoliniams posėdžiams Varėnos rajono meras naudojasi sau suteiktomis galiomis, kada panorėjęs išjungti opozicijos narių mikrofonus ir kaip panorėjęs skirstyti, kas gali užduoti klausimus ar pasisakyti, o kas ne.
Pareiškime sakoma: „Paskutiniame posėdyje jau teko prieiti prie to, kad, norėdami paklausti, privalome ilgai mojuoti rankomis ir laikyti iškėlus lapus. Bet net ir metus tokias pastangas, kai tik aklas žmogus nepastebėtų to, kas yra akivaizdu, meras dedasi nieko nematąs.
Jau du kartus kvietėme gerbiamą merą susitikti ir aptarti gausybę klausimų dėl Varėnos rajono ateities ir tarybos narių teisių, tačiau taip ir nesulaukėme p. Kašėtos reakcijos. Juk dėl prasto valdymo visuomet lengviau yra ieškoti kaltų, pasitelkiant rajone leidžiamą laikraštį, nei išdrįsti išgirsti kitaip realybę ir vis prastėjančią Varėnos rajono būklę suvokiančius žmones.“
Kaip vyksta balsavimas realiai, skaitytojai gali įsitikinti stebėdami posėdžių vaizdo įrašus.
Posėdžių įrašus Povilas Saulevičius savo sekėjus pakvietė pasižiūrėti savo facebooko paskyroje.
Jeigu ir toliau meras ignoruos opozicijus siekius paklausti ar pasisakyti, boikotas gali tęstis ir sutrukdyti priimti sprendimus.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: