Koronovirusas siautėja savivaldybėje

0
43

Varėna vis dar juodojoje zonoje, o šią savaitę paaiškėjo, kad COVID-19
židinys – rajono savivaldybėje; ši liga diagnozuota 17 darbuotojų, tarp jų – ir merui Algiui Kašėtai

Romana Vaičkutė

COVID-19 susirgo ir meras
Varėna vis dar juodojoje zonoje. Tai vienur, tai kitur plyksteli židinukai. Šįkart – rajono savivaldybės administracijoje. Trečiadienį buvo teigiama, kad serga 17 žmonių, nors gali būti ir daugiau.
Tarp susirgusiųjų – ir rajono meras Algis Kašėta. Kad jam diagnozuotas koronovirusas, meras pats pranešė socialiniuose tinkluose. Meras teigia, kad savivaldybėje nustačius koronoviruso atvejus, jis kovo 22 dieną pats atliko COVID-19 testą. „Deja, jis yra teigiamas, nors jokių šiam virusui būdingų simptomų nejaučiu, – sakė A.Kašėta. – Gerai nors tiek, kad per pastarąsias tris paras, išskyrus šeimos narius, jokių kontaktų neturėjau, dirbau nuotoliniu būdu. Dabar laukiu skambučio iš NVSC, laikysiuosi specialistų duotų nurodymų. Akivaizdu, kad testuotis yra labai svarbu, nes, net ir nejausdami simptomų, galime platinti virusą. Todėl raginu savivaldybės gyventojus registruotis profilaktiniam COVID-19 testo atlikimui, kad galėtume efektyviau užkirsti kelią viruso plitimui.“
Meras taip pat pranešė, kad jaučiasi gerai, išskyrus tai, kad truputį peršti gerklę.

Savivaldybė užsidarė
Kovo 23 d. buvo sušauktas Ekstremalių situacijų operacijų centro posėdis. Rekomendavus Nacionalinio visuomenės sveikatos centrui, buvo priimtas sprendimas iki balandžio 1 d. imtinai Savivaldybės administracijoje darbą organizuoti tik nuotoliniu būdu. Išimtys bus taikomos tik tais atvejais, jei darbuotojas savo funkcijų nuotoliniu būdu atlikti negalės.
NVSC Varėnos skyriaus vedėja Agnė Visalgaitė atkreipė dėmesį, kad Varėnos rajono gyventojai vis dar vangiai registruojasi COVID-19 tyrimams. Mūsų savivaldybė tebėra „juodojoje zonoje“, todėl, norint kuo greičiau išlipti iš šios zonos, reikia aktyvesnio gyventojų testavimosi.
Varėnos PSPC Mobiliame tyrimų punkte visi rajono gyventojai COVID-19 testus gali atlikti profilaktiškai. Paskambinus numeriu 1808, tereikia pasakyti du žodžius – „Varėna profilaktiškai“.
Ekstremalių situacijų operacijų centro vadovas Alvydas Verbickas informavo, kad buvo sulaukta kreipimosi tiek iš Varėnos krašto verslo asociacijos atstovų, tiek ir iš kai kurių kitų įstaigų dėl galimybės darbuotojus testuoti darbo vietoje, todėl posėdžio metu nutarta įpareigoti Varėnos PSPC vadovą suformuoti mobilią brigadą, kuri COVID-19 testus galėtų atlikti atvykusi į tam tikrą darbovietę.

Administracijos direktorius nepaiso taisyklių?
Nors savivaldybė atsiskyrusi nuo visuomenės ir į ją gali patekti ne bet kas arba tik tada, kai pamirštamos užrakinti durys, ką papasakojo rajono Tarybos narys Povilas Saulevičius, kai prireikus nunešti dokumentą, į trečiajame aukšte esantį mero priimamąjį pateko laisvai, tačiau virusas čia paplito. Vadinasi, juo tarpusavyje „draugiškai“ dalijasi patys savivaldybės administracijos darbuotojai. Matyt, yra ir kitokių reikalavimų nepaisymų, dėl kurių virusas plinta. O už tvarką įstaigoje yra atsakingas jos direktorius. Nors savivaldybė turėtų dirbti nuotoliniu būdu, kai kas iš čia dirbančių pasakoja, darbuotojai yra kviečiami ateiti į darbą „gyvai“, taip pat kad pats administracijos direktorius ir Ekstremalių situacijų valdymo centro vadovas Alvydas Verbickas vaikšto po pastatą be kaukės, kad kolektyviai geriama kava ir pan.
Taip pat pasklido žinia, kad Savivaldybėje buvo kontaktiniu būdu sveikinamos moterys Kovo 8-osios proga, o po poros dienų – švenčiama vienos skyriaus vedėjos gimtadienis, nors tai moteris ir paneigė.
Pati savivaldybė konkretaus sergančių darbuotojų skaičiaus neskelbia.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: