Padėka pasieniečiams

0
125

Antradienį, kovo 29 d., Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Prevencijos skyrius gavo nuoširdų laišką, kuriame surastojo vyriškio artimieji dėkoja VSAT Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos kinologui Andrejui Gračiovui ir visiems pasieniečiams:
„Noriu labai padėkoti VSAT Varėnos pasienio rinktinės Gintaro Žagunio užkardos pareigūnams, o ypač kinologui už suteiktą operatyvią ir nuoširdžią pagalbą. Šių metų kovo 29 d. su policijos pareigūnais kreipėmės pasieniečių pagalbos ieškant dingusio 65 metų vyro. Po trijų paieškos valandų žmogus buvo rastas. Nors sakoma, kad geri darbai daromi tyliai, jie tiesiog nematomi, tačiau geri dalykai turi būti pastebimi. Džiugu, kad yra tokių pareigūnų, kurie savo atsidavimu darbui kelia pasieniečio vardą. Ačiū už sąžiningai atliekamą darbą“.
Pirmadienį, kovo 29-osios vakare į VSAT Varėnos pasienio rinktinės G. Žagunio užkardos pasieniečius pagalbos kreipėsi sunerimusi Šalčininkų rajono gyventoja. Ji pasieniečiams pranešė, kad maždaug prieš 6 valandas iš Poškonių kaimo išėjo ir į netoliese esančius namus Stakų kaime negrįžo jos 65-erių giminaitis.
G. Žagunio užkardos pasieniečiai prašymo padėti surasti pradingėlį sulaukė ir iš policijos.
Iškart pagalbon buvo išsiųstas G. Žagunio užkardos kinologas su tarnybiniu ketverių metų olandų aviganiu Herkumi. Atvykus į vietą, kur vyras apytiksliai galėjo būti paskutinį kartą prieš patraukdamas į namus, Herkui buvo duota komanda sekti pėdsakais. Keturkojis juos iškart užuodė ir pradėjo vesti pasieniečius.
Tarnybinis šuo nepametė pėdsakų, kol maždaug už 5 kilometrų, pėdsekys priėjo prie medžiais apaugusios vietos šalia vietinio eismo kelio. Čia Herkus lojimu pranešė suradęs žmogų. Dingęs vyras nejudėdamas gulėjo griovyje už keliolikos metrų nuo kelio, bet buvo sąmoningas. Ši vieta yra apie kilometrą nuo jo namų.
Pasieniečiai pradingėlį apžiūrėjo, pakalbino ir išvedė į kelią. Medikų pagalbos žmogui neprireikė. Netrukus VSAT pareigūnai vyrą perdavė atvykusiems jo giminaičiams.

VSAT inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: