Alio! Kur dėsim šiukšles?

0
196

Individualių namų gyventojai tiek mieste, tiek miesteliuose, tiek kaimuose sunerimę – baigiasi gegužė, o kada bus vežamos šiukšlės birželį ir kitais mėnesiais – neaišku, nes nei komunalinių šiukšlių, nei antrinių žaliavų surinkimo grafikų gyventojai negavo, o pasidomėjus, kodėl – Alytaus ARATC teigia, kad informuoti turi vežėjas, o vežėjas tvirtina, kad grafikai buvo paskelbta spaudoje bei internete…

Rita Reivytė

„Giružio“ redakcija sulaukė ne vieno skaitytojo skambučio, kad negavo popierinių šiukšlių išvežimo grafikų, kaip iki šiol buvo įpratę.

Imamės aiškintis, kodėl rinkliavos sąskaitas gyventojai gavo, o grafikai baigėsi gegužės mėnesiu.

UAB Alytaus regiono atliekų tvarkymo centro (Alytaus ARATC) kontrolierius Algimantas Dirsė „Giružiui“ sakė, kad pasikeitė šiukšlių vežėjas ir nuo birželio mėnesio jas veš UAB „Ecoservice“. Pasak A.Dirsės, vežėjas įpareigotas informuoti gyventojus, kada bus išvežamos šiukšlės, „tai jų reikalas“ ir pasiūlė kalbėti su UAB „Ecoservice“ Varėnos padalinio vadovu Kęstu Žaliu, bet pripažino, kad gyventojai turi būti informuoti bei pastebėjo, kad tai jau padaryta – paskelbta spaudoje bei internete.

Kad žmonės negavo popieriuje atspausdintų grafikų, UAB „Ecoservice“ vadovas nematė čia jokios bėdos: „Grafikus galima rasti Alytaus ARATC tinklapyje, jie buvo skelbti ir rajono spaudoje“, – sakė K.Žalys.

Klausėme, ką daryti individualių namų gyventojams, kurie iš principo neskaito to laikraščio, kuriame buvo paskelbti grafikai, arba neturi prieigos prie interneto? Kaupti šiukšles kiemuose, jei nežino, kada išstumti konteinerius?

K.Žalys laikėsi savo: „Mes paskelbėme, kaip buvo reikalaujama iš mūsų sutartyje su Alytaus ARATC. Mes tik atliekame paslaugą“. Tačiau pripažino, kad tai nėra gerai. „Kam labai reikės, duosim grafikus“, – sakė jis.

O kodėl ne visiems, kaip darė jų pirmtakai pernai ir ankstesniais metais? „Tai brangiai kainuotų – apie 8000 eurų, tai – beveik vieno darbuotojo metinis atlyginimas“, – sakė UAB „Ecoservice“ vadybininkas.

Betgi paslaugos gavėjai – t.y. gyventojai – už šią paslaugą susimoka, todėl ir nori, kad ji būtų kokybiška ir pilnai atlikta. Tad kodėl nesprendžiama ši problema?

„Deramės su Alytaus ARATC“, – sakė K.Žalys. – Žmonių pinigus gauna ARATC, bet kiekvienas suinteresuotas gauti daugiau, o išleisti mažiau… Mes vykdom viską, kas numatyta sutartyje. Dabar viskas susirašinėjimo lygyje…“

Kokiu būdu tuos grafikus gaus „tie gyventojai, kuriems labai reikia“, išlieka paslaptimi. Kitą „paslaptį“, kuri prieinama „išrinktojo“ leidinio skaitytojams ir interneto vartotojams, atskleisime nemokamai, gerbdami savo skaitytojus – šiukšlės bus vežamos panašiu grafiku, kaip ir anksčiau: pirmąjį mėnesio trečiadienį – mišrios komunalinės atliekos (netgi vasarą – tik vieną kartą per mėnesį!), o antrinės žaliavos (POP/PLAST/M) – taip pat antradieniais, birželį – 1 ir 29 d., o kitais mėnesiais – trečiąjį antradienį. Akivaizdu, kad beskaičiuodami savo pelną ir siekdami jo gauti kuo daugiau, paslaugos tiekėjai visiškai negalvoja ir negerbia paslaugos gavėjų – rajono žmonių. Jie nerūpi ir rajono valdžiai, nes jei rūpėtų – neliktų mįslių ir stumdymosi pareigomis.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: