Pakeista lankymosi valstybiniuose gamtiniuose rezervatuose tvarka

0
35

Trijuose valstybiniuose gamtiniuose rezervatuose – Čepkelių, Kamanų ir Viešvilės – keičiasi lankymosi tvarka. Pakeitimai numatyti šių rezervatų naujos redakcijos nuostatuose, kuriuos trečiadienį patvirtino Vyriausybė. Nuostatai pakeisti Aplinkos ministerijos ir Valstybinės saugomų teritorijų tarnybos (VSTT) siūlymu.

Visų pirma atsisakyta leidimų lankytis išdavimo, nes to nenumato Saugomų teritorijų įstatymas. Nuo šiol lankytis pažintiniais tikslais visuose valstybiniuose rezervatuose bus galima tik mokomuosiuose takuose ir tik su rezervato direkcijos atstovo palyda.

Keičiasi uogavimo tvarka Čepkeliuiose
Čepkelių valstybiniame rezervate keičiasi uogavimo ir grybavimo tvarka vietos gyventojams. Čia uogauti ir grybauti galės tik tie, kurie yra deklaravę gyvenamąją vietą su rezervatu besiribojančiuose kaimuose ir viensėdžiuose. Ligi šiol šia galimybe buvo leidžiama naudotis gyventojams, deklaravusiems gyvenamąją vietą į VSTT tvirtinamą sąrašą įtrauktuose kaimuose.
Vietos gyventojams nebereikės kreiptis į rezervato direkciją, kad išduotų leidimą – pakaks su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą. Be to, jie galės uogauti ir grybauti visame rezervate, o ne tik jo tvarkymo plane nustatytuose plotuose, kaip buvo ligi šiol.
Patikslintuose rezervato nuostatuose prailgintas vietos gyventojams leidžiamas uogavimo bei grybavimo laikas. Su rezervatu besiribojančių kaimų gyventojai tai galės daryti visą rugsėjį, o ne 10 dienų nuo rugsėjo pirmojo šeštadienio, kaip buvo anksčiau. Uogauti ir grybauti leidžiama tik šviesiuoju paros metu – praėjus valandai po saulės patekėjimo ir likus valandai iki jos laidos.

AM inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: