Nelegalūs rūkalai į Lietuvą plukdyti Katros upe

0
162

Varėnos rajone Aleksandro Barausko užkardos pasieniečiai Varėnos rajone, ties Katros ir Ūlos upių santaka, iš vandens ištraukė kontrabandinių cigarečių krovinį. 4 tūkst. pakelių rūkalų, manoma, plukdyti iš Baltarusijos.

Ketvirtadienį naktį ties Varėnos rajono Karaviškių kaimu patruliavę VSAT Varėnos pasienio rinktinės A. Barausko pasienio užkardos pareigūnai pastebėjo Katros upe plaukiančius septynis tarpusavyje surištus ryšulius. Už 300 metrų nuo jų, ties santaka su Ūlos upe, pastebėtas dar vienas ryšulys. Ši vieta yra maždaug už 800 metrų nuo sienos su Baltarusija.

Ištraukus polietilenu apvyniotą krovinį į krantą paaiškėjo, kad ryšuliuose yra 4 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital MS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Manoma, kad srovės neštas ir pasieniečių sulaikytas krovinys paleistas iš Baltarusijos. Lietuvos teritorijoje jo laukę asmenys, neabejojama, stengtųsi kuo greičiau išgriebti rūkalus iš vandens ir paslėpti šalies gilumoje.

Dėl šio įvykio Varėnos pasienio rinktinės pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Cigaretės saugomos A. Barausko pasienio užkardoje.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: