Pasieniečiai sulaikė 200 tūkst. eurų vertės cigarečių krovinį

0
86

Šalčininkų rajone į Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnų rankas pateko didelis kontrabandinių cigarečių krovinys – daugiau kaip 60 tūkst. pakelių. Taip pat įkliuvo su jo gabenimu siejami du vietos gyventojai. Jiems gresia iki aštuonerių metų nelaisvės.

Ketvirtadienio naktį VSAT kriminalinės žvalgybos padalinių ir Specialiosios paskirties skyriaus pareigūnai kartu su kolegomis iš Imuniteto valdybos patikrino vietovę ties Šalčininkų rajono Kužių kaimu. Turėta žinių, kad čia gali būti bandoma gabenti neteisėtą krovinį.

Šalčykščios upės pakrantėje pasieniečiai pastebėjo ryšulius tempiančius du asmenis. Šioje vietoje minėto vandens telkinio viduriu eina Lietuvos ir Baltarusijos siena.

Abu nešikus VSAT pareigūnai sučiupo, kai šie su kroviniu nuo upės patraukė link Butrimonių tvenkinio, kur stovėjo mikroautobusas „Volkswagen Transporter“ bei „Audi Q7“ automobilis. Paaiškėjo, kad abu sulaikytieji yra vietiniai gyventojai, 28-erių ir 34-erių šalčininkiečiai.

Mikroautobuse ir netoli tvenkinio pasieniečiai aptiko net 122 dėžes rūkalų. Iš viso rastas 61 tūkst. pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“, „Minsk Capital MS“ bei „Camel Compact“ su Baltarusijos akcizo ženklais.

Tokio krovinio vertė Lietuvoje, įskaičiavus visus privalomus mokesčius, yra beveik 200 tūkst. eurų.

VSAT Varėnos pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos ir neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Po apklausų sulaikytieji paleisti. Jiems skirtos kardomosios priemonė rašytiniai pasižadėjimai neišvykti.

Cigaretės laikinai saugomos Tribonių pasienio užkardoje, automobiliai – Purvėnų pasienio užkardoje.

VSAT Varėnos pasienio rinktinės inf.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: