Varėniškiai kviečia krepšinio aistruolius dalyvauti Pauliaus Jankūno krepšinio turnyre

0
40

Rūta Averkienė

Rugpjūčio 14 d. Varėnoje vyks pirmasis daugkartinio Lietuvos čempiono Pauliaus Jankūno krepšinio 3×3 turnyras. Jis į Varėną sukvies įvairaus amžiaus krepšinio aistruolius.

Turnyrą organizuojantys Varėnos sporto centro specialistai pažymi, jog idėja surengti krepšinio turnyrą buvo siekiant Varėnos rajone labiau populiarinti šią sporto šaką bei tuo pačiu pagyvinti miesto sportinį gyvenimą, kuris karantino metu buvo prigesęs. Organizatoriai tikisi, kad vieno žymiausių Lietuvos krepšininkų Pauliaus Jankūno vardas į varžybas pritrauks daugiau krepšinio žaidėjų, tuo pačiu – ir žiūrovų.

Garsus Kauno „Žalgirio“ krepšininkas Paulius Jankūnas, mielai pritaręs iniciatyvai surengt krepšinio turnyrą, pažymi: „Keturiolika metų su šeima turime sodybą Varėnos rajone, čia vasarą praleidžiame nemažai laiko. Šį kraštą pamilome, tad visada sutinku prisidėt prie varėniškių sporto iniciatyvų, ypač – kai žinau, kad vaikams tai bus reikšminga.  Manau, kad iniciatyva surengt krepšinio turnyrą yra puiki ir sveikintina, nes suteikia vaikams, jaunimui šansą susirinkt sporto aikštelėje ir turiningai, produktyviai praleist laiką. Tikimės, kad turnyras susilauks didelio susidomėjimo. Juk vaikai, jaunimas vasarą tos veiklos per daug neturi, o turnyre turės galimybę krepšinio aikštelėje patirt gerų emocijų, laimėt prizų. Aš pats būtinai dalyvausiu turnyre ir stebėsiu, kaip jauniesiems krepšininkams sekasi. Mielai atsakysiu į jaunimui rūpimus klausimus apie krepšinį. Tad būsimo turnyro dalyviams linkiu treniruotis, žaisti krepšinį, viskuo domėtis, kuo daugiau judėti ir būtinai siekti savo tikslų. Kviečiu registruotis ir sakau – iki susitikimo krepšinio aikštelėje Varėnoje!“.

Varėnos rajono savivaldybės meras Algis Kašėta sako: „Labai džiugu, kad mūsų rajone gyvenantys žymūs sportininkai bando suaktyvinti sportinį gyvenimą ir mūsų savivaldybėje, bando pritraukt kuo daugiau jaunimo. Pauliaus Jankūno vardas krepšinio gerbėjams puikiai žinomas. Jis jau ne pirmą sykį parodo dėmesį mūsų krašto krepšinio bendruomenei. Prieš kurį laiką varėniškiams padovanojo krepšinio stovus, jauniesiems krepšininkams surengė ne vieną treniruotę. Mums labai svarbu, kad jaunimas atsilieptų į garsenybių iniciatyvas. Tai būtų įrodymas, kad Varėnos sporto bendruomenei krepšinis taip pat yra mėgstama sporto šaka. Kviečiu aktyviai registruotis ir dalyvauti turnyre! “.

Turnyre dalyvaus dviejų amžiaus grupių krepšininkai – jaunimo grupė (15 metų ir jaunesni) ir vyrų grupė (be amžiaus apribojimų). Žaidėjai, rungtyniaujantys LKL, NKL lygose (šiuo metu sutartis turintys su šių lygų klubais), dalyvauti galimybės neturės.

Kiekvienas turnyro dalyvis bus apdovanotas atminimo medaliu. Visi prizininkai gaus taures, medalius, marškinėlius su turnyro simbolika, rėmėjų dovanas. I vietos komandai bus įteikta pagrindinė taurė.  

            Turnyre norinčios dalyvauti komandos turi paskubėti – registracija vyksta iki rugpjūčio 11 d. Visą reikalingą informaciją galima rasti sporto centro interneto svetainėje www.sportas.varena .                       Organizatoriai dėkoja rėmėjams – Varėnos rajono savivaldybei, „Hummel“, „Sportturui“, Senosios Varėnos picerijai, UAB „Varėnos vandenys“, „Lietuviški traškučiai „Chazz“, Varėnos kavinei-picerijai „Fortūna“,  UAB „Varėnos pienelis“, „Juostandis“, parduotuvei „Lavadis“.

Palikti atsiliepima

įveskite savo komentarą!
įveskite savo vardą čia

Rekomenduojami video

Taip pat skaitykite: